Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları / 9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı

9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Başak Aytül AVCI tarafından 223 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Cem ÜLKÜMEN tarafından yapılmış.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

9. Yaygın adı tuz ruhu olan bileşiğin formülü aşağıdakilerden hangisidir?

A) CaCO3 B) NaOH C) HNO3
D) NH3 E) HCl

  • Cevap: E

10. Aşağıdaki element adı ve element sembolü eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?

Element adı Element sembolü
A) Kalsiyum K
B) Potasyum P
C) Kurşun Pb
D) Karbon Ca
E) Bakır B

  • Cevap: C

11. Aşağıdaki bileşik formülü ve sistematik adı eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

A) H2SO4 Sülfürik asit
B) CaCO3 Kalsiyum karbonat
C) NaHCO3 Sodyum bikarbonat
D) HNO3 Asetik asit
E) KOH Potasyum hidroksit

  • Cevap: D

12. Kimyasal bir maddenin korozif etkiye sahip olduğu biliniyor. Bu maddenin bulunduğu kap üzerinde aşağıdaki temel uyarı işaretlerinden hangisi yer alır?

A) Deneylerdeki kimyasal sıvı atıklar lavabolara dökülmelidir.
B) Kimyasal maddeler koklanmamalı, bu maddelerin tadına bakılmamalıdır.
C) Tehlikeli deneylerde gözler için koruma gözlüğü takılmalıdır.
D) Uçucu ve yanabilen maddeler açık aleve yakın tutulmamalıdır.
E) Ellerde açık yara varsa bunlar bandajla kapatılmalı veya eldiven giyilmelidir.

  • Cevap: B

13. Aşağıdaki ifadelerden hangisi laboratuvar- da uyulması gereken kurallardan biri değildir?
A) Deneylerdeki kimyasal sıvı atıklar lavabolara dökülmelidir.
B) Kimyasal maddeler koklanmamalı, bu maddelerin tadına bakılmamalıdır.
C) Tehlikeli deneylerde gözler için koruma gözlüğü takılmalıdır.
D) Uçucu ve yanabilen maddeler açık aleve yakın tutulmamalıdır.
E) Ellerde açık yara varsa bunlar bandajla kapatılmalı veya eldiven giyilmelidir.

  • Cevap: A

14. l. Toksik özelliğe sahiptir.
II. Yer kabuğunda ve havada doğal olarak bulunur.
III. Benzinin yanması sonucunda havayı kirletir.
Yukarıda özellikleri verilen kimyasal madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Karbon dioksit B) Kurşun C) Cıva D) Azot dioksit E) Klor

  • Cevap: B

15. “Bitkinin su dengesini sağlar ve kuraklığa karşı dayanma gücünü artırır. İnsanlarda, vücudun su dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.”
Yukarıda verilen ifade, aşağıdaki elementlerden hangisi için geçerlidir?
A) Potasyum B) Cıva C) Klor D) Demir E) Kurşun

  • Cevap: A

16. Laboratuvarda 1 mL’lik kimyasal bir sıvı almak isteyen kimyager aşağıdaki kimya malzemelerinden hangisini kullanmalıdır?
A) Beherglas B) Cam balon C) Pipet D) Büret E) Dereceli silindir

  • Cevap: C
12
like
20
love
1
haha
0
wow
2
sad
3
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir