Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 124

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 124 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 124

Görsellerden yararlanarak verilen soruları cevaplayınız.

1. Orta Çağda Orta Asya ve Avrupa’nın sosyal ve ekonomik açıdan farklılıkları sizce neler olabilir? Yorumlayınız.

  • Cevap: Orta Çağ Orta Asyası’nda konar-göçerler, verimli topraklara yerleşip o bölgenin kaynakları tükendiğinde yer değiştirir ve çadırlarda yaşardı. Ekonominin kaynağı hayvancılık ve ticaretti. Orta Çağ Avrupası’nda ise, genellikle araziye hâkim yüksek bir yerde, feodal beylerin yönetim merkezi ve oturduğu yer olan şatolar vardı. Feodal sistemde köylüler küçük ve ahşap evlerde yaşardı. Derebeyler adına toprağı işler ve ürün yetiştirirlerdi. Kullandıkları eşyalar çoğunlukla basit ve ucuz malzemelerden yapılmıştı. Ekonominin kaynağı tarım, ticaret ve hayvancılıktı.

2. Orta Çağda Orta Asya ve Avrupa’da yaşayan toplumların yerleşim durumlarına bakarak güvenlikleri açısından neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap: Orta Asya’da konar-göçerler, yerleşik olmadıkları için her an dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı korunmasızdı. Bu sebeple, kadın erkek ayrımı olmadan, tüm göçebeler askerdi ve savaşa katılırdı. Konar-göçer ordusu hafif donanımlı ve hızlı hücum yapabilen süvarilerden oluşmuştu. Konar-göçer toplumda halk, askerî bakımdan dayanıklı, disiplinli, uyumlu ve hızlıydı. Feodal Avrupa sisteminde ise, yerleşim yerleri korunaklı yapılarla çevrelenmişti. Avrupa’da feodal beyler, savaş zamanında, serfler ve köylülerden oluşan bir ordu toplardı. Daimi bir ordu yoktu. Savaş zamanlarında oluşturulan ordular, daha çok, ağır donanımlı ve hareket kabiliyeti kısıtlı piyadelerden oluşuyordu.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 124 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!