Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 143

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 143 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 143

Şema ve metinde verilen bilgilerden hareketle aşağıdaki soruları cevaplayınız.

İÇ ASYA (TÜRKİSTAN)
Türklerin tarih sahnesine çıktıkları ilk coğrafi bölge îç Asya’dır. Türkistan, kuzeyde Kırgız bozkırları ve Altay Dağları, doğuda Moğolistan ve Çin, güneyde Tibet Platosu ve Karakurum-Hindikuş Dağları, batıda Hazar Denizi ile çevrili büyük, yalnız ve gizemli bir vatandır. Bu coğrafyada geniş düzlükler, bozkırlar, bataklıklar ve kuş uçmaz kervan geçmez çöller olduğu gibi yüksekliği insanda derin tesirler uyandıran 7.000 metrenin üzerinde dağlar da bulunmaktadır. Bölgenin sert ve şiddetli bir karasal iklimi vardır. Gece ve gündüz, kış ve yaz arasındaki sıcaklık farkları oldukça fazladır. Bu yüzden iklim kuraktır ve yıllık ortalama yağış miktarı oldukça düşüktür. Bu bölge, Asya kıtasının iç tarafında bir havza olduğundan burada doğan ve akan nehirler okyanuslara ya da denizlere dökülmez. Nehirlerin suyu, iç denizler görünümündeki büyük göllerde birikir. Su eksikliğine ve sert iklimine bağlı olarak bölgenin bitki örtüsü az ve seyrektir. Tarih boyunca bu coğrafyada hayat süren toplulukların hayvancılıkla geçinmesi ve aşırı hayvan otlatımı da bitki örtüsünün fakirliğinde etkilidir. îç Asya toprakları yabani ve evcil birçok hayvana barınak sağlar. Bunlar içinde kurt, tilki, karaca, ceylan, deve, at ve koyun gibi hayvanlar başta gelir. Yer üstünde bitki örtüsü seyrek ve zayıf olsa da îç Asya coğrafyası yer altındaki sıcak su kaynakları ile altın, gümüş, bakır, çinko ve demir madenleri bakımından zengindir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 143 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!