Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 167

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 167 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 167

Verilen haritadan ve metindeki bilgilerden yola çıkarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

AVRUPA HUN İMPARATORLUĞU
Hunlar, Asya Hun ve Avrupa Hun olmak üzere tarihte iki büyük devlet kurdu. İç Asyadan batıya gelen ilk Türk kavmi olan Avrupa Hunları, IV yüzyılın sonunda Avrupada görünmeye başladılar. Avrupa’nın bugünkü etnik yapısını oluşturan kavimler göçünde ana unsur olarak bulundular. IV ve V. yüzyıllarda Doğu ve Orta Avrupa’nın şekillenmesinde önemli rol oynadılar. Birçok kavmi yerinden eden Avrupa Hunları, Kazakistan bozkırlarında toplandıktan sonra 375 yılında Avrupa’ya indiler. Bu göç, dünya tarihi açısından önemli olan Kavimler Göçü’nü tetikledi ve Hunların önüne kattığı kavimler tüm Avrupada dengeleri değiştirdi. Germen kavimlerini birleşmemek üzere dağıttılar. Etnik kaynaşmalar sonucu bugünkü Avrupa milletlerinin temeli atıldı. Hunlar, Avrupa’nın ortasında Avrupa Hun Devleti’ni kurdular. Asyadan Kafkaslara, Avrupa’ya, Anadolu’ya kadar uzanan akınlar düzenlediler. Batı Asya’nın Türkleşmesini sağladılar. En önemli hükümdarı olan Attila döneminde Orta Avrupa’ya diz çöktüren Hunlar, Batı Roma ve Doğu Roma İmparatorluğu’nu itaat altına aldı. Daha sonra Batı ve Doğu Roma İmparatorluklarını temelinden sarstılar. Avrupa’nın o zamanki durumunu alt üst ettiler. Attila’nın ölümü üzerine yerine geçen çocukları birlik sağlayamadı ve devlet yıkıldı.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 167 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!