Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 224

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 224 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 224

1. Kültür havzalarının oluşmasında hangi kurumlar etkili olmuştur?

  • Cevap: Rasathane, bimaristan, akademi ve medreseler etkili olmuştur.

2.İslam kültür havzalarına farklı isimler verilmesi gerekseydi siz hangi adları uygun görürdünüz? Gerekçelendiriniz.

  • Cevap: Öğrencilerin bilgi birikimleri göz önüne alındığında; Horasan Havzası’na Ömer Hayyam, Farabi ve İbn-i Sina gibi âlimler nedeniyle felsefe havzası; Bağdat Havzası’na Beytü’l-hikme ve Nizamiye Medreseleri nedeniyle bilim ve tercüme havzası; Endülüs Havzası’na ise İslam dünyasında gelişen ilmî Avrupa’ya taşıdığı için aydınlanma havzası vb. cevaplar vermesi beklenir.

3. İran’ın fethinden sonra Cundişapur Akademisinin tıp merkezi olarak devam etmesini İslam medeniyeti açısından yorumlayınız.

  • Cevap: İlmî sürekli teşvik eden İslam medeniyeti, kendinden önce kurulan ve insanlığın yararına faaliyet gösteren kurumlara son vermemiş aksine bu kurumların güçlendirerek bilimin ilerlemesine katkı sağlamıştır. Bu nedenle İran’da bulunan ve dönemin önemli ilim merkezlerinden biri olan Cundişapur Akademisi’nin faaliyetlerine devam etmesi sağlanmıştır. Bu akademi Müslümanların hâkimiyetinde Bağdat Havzası’nda yüzyıllar boyunca ilim üretmeye devam etmiştir.

4. Günümüzde, Türkiye’de bilimsel faaliyetlerde bulunan kurumlara örnekler veriniz.

  • Cevap: Günümüz Türkiye’sinde; üniversiteler, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu), Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu vb. kurumlar bilimsel faaliyetlerde bulunmaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 224 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!