“9. Sınıf Tarih Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 9. Sınıf Tarih Çalışma Soruları 6. Ünite Cevapları [syf]9. Sınıf Tarih Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 138[/syf] 1. Türklerin İslami
“9. Sınıf Tarih Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Tarih Çalışma Soruları 6. Ünite Cevapları
[syf]9. Sınıf Tarih Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Sayfa 138[/syf]
1. Türklerin İslamiyet öncesi;
I. ahiret inancına sahip olmaları,
II. hırsızlık, yalancılık ve adaletsizliğin suç sayılması,
III. veraset sistemine göre hükümdarın ülkeyi çocukları arasında paylaştırması,
IV. din adamlarının toplumda herhangi bir üstünlüklerinin bulunmaması
anlayışlarından hangileri İslamiyet’i kabul etmelerini kolaylaştırmıştır?
A) Yalnız I
B) I ve III
C) III ve IV
D) I, II ve III
E) I, II ve IV
Cevap: E
2. Aşağıdaki savaşlardan hangisinin sonucunda Türk-İslam tarihi başlamıştır?
A) Talas
B) Dandanakan
C) Pasinler
D) Malazgirt
E) Katvan
Cevap: A
3. İslamiyeti kabul ettikten sonra Türkmenler olarak anılan Türk topluluğu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hazarlar
B) Karluklar
C) Oğuzlar
D) Türgeşler
E) Bulgarlar
Cevap: C
4. “Pir-i Türkistan” adı ile anılan ve Divan-ı Hikmet adlı eseri olan mutasavvıf aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mevlana Celaleddin-i Rumî
B) Hoca Ahmet Yesevi
C) Yunus Emre
D) Hacı Bektaş-i Veli
E) Hacı Bayram-ı Veli
Cevap: B
5. Aşağıdakilerden hangisi Büyük Selçuklu Devleti’nde askerî işlerle ilgilenirdi?
A) Divân-ı Berid
B) Divân-ı İstifa
C) Divân-ı İşraf
D) Divân-ı İnşa
E) Divân-ı Arz
Cevap: E
6. Aşağıdaki eserlerden hangisi Nizâmül- mülk’e aittir?
A) Siyasetname
B) Kutadgu Bilig
C) Atabetü’l Hakayık
D) İhyâül-Ulûmi’d-Din
E) Divânü Lûgati’t Türk
Cevap: A
7. “Sultan” unvanını ilk kez kullanan Türk hükümdarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tuğrul Bey
B) Alp Arslan
C) Gazneli Mahmut
D) Melikşah
E) Satuk Buğra Han
Cevap: C
8. Sultan Alp Arslan, Anadolu üzerine yapılan seferlerde fethedilen yerleri fetheden komutana verme geleneğine uyarak fethedilen yerlerin yönetimini komutanlarına bırakmıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu anlayışın ortaya çıkardığı bir durumdur?
A) Oğuzların isyan etmesi
B) Atabeyliklerin ortaya çıkması
C) Taht kavgalarının yaşanması
D) İlk Türk beyliklerinin kurulması
E) Bâtıni faaliyetlerinin başlaması
Cevap: D
9. Sınıf Çalışma Soruları Tarih 6. Ünite Cevapları Meb Yayınlarıile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok