Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
9. Sınıf Tarih Meb Yayınları

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 196

Youtube Kanalı

“9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 196 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 196

heyeti gönderilmiştir. Buna karşılık Doğu Roma İmparatorluğu da Göktürklere 569 yılında elçi yollamıştır. Bu gelişmeler sonucunda oluşan Göktürk-Doğu Roma ittifakı ile Sâsânî İmparatorluğu zor durumda kalmış ve daha sonra İslam kuvvetlerinin İran’ı fethetmesi kolaylaşmıştır (Harita 3.4).

Mukan Kağan’dan sonra tahta çıkan Taspar Kağan, gelişmiş olan devleti yeniden teşkilâtlandırmıştır. Ancak Taspar Kağan’ın 581’de ölümüyle yaşanan taht kavgaları ve Çin entrikaları, I. Göktürk Devleti’nin 582 yılında doğu ve batı olmak üzere ikiye ayrılmasına neden olmuştur. Çin İmparatorluğu 630 yılında Doğu Göktürk Devleti’ne son vermiş, Batı Göktürk Devleti’ni ise kendisine bağlı birçok beyliğe ayırmıştır.

Kaynak O

“630-680 arasındaki 50 yıllık zaman Gök-Türklerin hürriyetlerini kaybettikleri bir matem devresi oldu. (…) Müstakil bir devletten yoksunluk Gök-Türkler için haysiyet kırıcı bir ıstırap kaynağı teşkil ediyordu. (…) Gök-Türkleri bu felakete sürükleyen sebepler, [Orhun] kitabelerden anlaşılacağına göre, şu üç noktada toplanmaktadır: 1. Devlet ve idare adamlarının yetersizliği (…) 2. Türk kavminin uygunsuz tutumu (…) 3. Kurnaz Çin siyaseti ve yıkıcı propaganda. (…) Gök-Türk tarihinin bu 50 yıllık fetret devrinin sonunda, Kitâbeler yoluyla çok iyi tanınan, Aşına soyundan, Kutluk istiklâl savaşına girişti(680).”

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 196 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!