Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Test Çöz Sayfası
9. Sınıf Tarih Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Tarih Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 173

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

“9. Sınıf Tarih Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 173” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 173

ESKİ ÇARŞI “ARASTA”

Yönerge: Verilen bilgilerden hareketle aşağıdaki soruları cevaplayınız.

ARASTA

Arastalarda, dükkânların her birinin ayrı kapısı yoktur. Sabah ve akşam birlikte açılır ve kapanır.

Perakende satışın olduğu bu dükkân ve çarşılarda yangınların sıkça çıkması ve büyük zararlara yol açması sonucunda kârgir olarak yenilenmişlerdi.

Dua kubbesi veya dua meydanı denilen, esnafın sabah dükkânlarını açmadan önce duacı tarafından yapılan duayı dinleyip, dürüst iş yapacaklarına dair dua ettikleri alanlar da arastalarda rastlanan bir başka ögedir.

Osmanlı kentinde ticari merkez bedesten ve etrafında gelişen han, arasta gibi yapı türlerinin bir araya geldiği mekânlar bütünüdür.

Arastalar çarşı içinde sokaklar şeklinde olabildiği gibi, Edirne Ali Paşa Arastası gibi bağımsız veya bir külliyenin parçası olarak da inşa edilebilmekteydi.

Başta camiler olmak üzere vakıf eserlere gelir sağlamak amacıyla onların yakınında inşa edilmiştir.

1. Arastaların camilere yakın yerlerde inşa edilmesinin sebepleri neler olabilir?

  • Cevap: Camiye daha fazla cemaat gelmesini sağlamak ve cami çevresine canlılık kazandırmak amacıyla arastalar genellikle külli- yeler içinde ya da camilere yakın yerlerde inşa edilmiştir.

9. Sınıf Tarih Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 173 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!