9. Sınıf Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31
“9. Sınıf Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 31
Soru: 3) Allah Resulü, ashabını eğitmek ve bilgilendirmek için her fırsatı değerlendirir; hem dünyada hem de ahi- . rette mutlu ve huzurlu olmanın yollarını onlara aktarmaya çalışırdı. Dikkatleri toplamak, meselenin.cid- diyetine işaret etmek, konunun anlaşılmasını sağlamak gibi amaçlarla bazen onlara sorular sorar ve cevabını yine kendisi verirdi. Bir gün ashabıyla oturmuş sohbet ederken 'Amellerinizin en hayırlısını, Allah katında en değerlisini, altın ve gümüş dağıtmaktan daha hayırlı ve derecelerinizi daha yükselten bir şeyi size haber vereyim mi? diye sordu. Orada bulunanlar 'Evet ey Allah'ın elçisi!' diye cevap verince Hz. Peygamber de 'Her zaman ve her zeminde Allah'ı hatırlamak ve O'nu gündemde tutmaktır.’ buyurdu." (Tirmizi,"Deavaf,7 Bu metinde vurgulanan düşünceyle benzer anlama gelen ayetler hangileridir?
- Cevap:
"Allah'ın size verdiği helal ve temiz rızıklardan yiyin ve iman etmiş olduğunuz Allah'ın yasaklarından sakının." (Maide suresi 88. ayet) ()"Artık siz beni anın ki ben de sizi anayım..." (Bakara suresi 152. ayet)()"Kendi kendine, yalvararak ve ürpererek, alçak sesle sabah akşam Rabb'ini zikret ve gafillerden olma!" (Araf suresi 205. ayet)()"Dönüşünüz yalnız Allah'a olacaktır. 0 her şeye kadirdir." (Hud suresi 4. ayet)()"Onlar kesinlikle Rab'lerine kavuşacaklarını ve O'na döneceklerini bilen kimselerdir." (Bakara suresi 46. ayet)()
Soru: 4) Aşağıda kâinat ile Allah (cc) ilişkisini konu alan bazı ayetler ve bu ayetleri okuyan öğrencilerin konuyla ilgili çıkarımları verilmiştir."Onlar ayakta dururken, otururken, yatarken hep Allah'ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışını düşünürler (ve şöyle derler) 'Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, seni tenzih ve takdis ederiz. Bizi cehennem azabından koru!'" (Al-i imran suresi 190-191. ayetler)"Güneş ve Ay bir hesaba bağlı olarak hareket ederler. Yıldızlar da ağaçlar da secde ederler. Göğü 0 yükseltti, denge ve ölçüyü 0 koydu ki dengeden sapmayasınız." (Rahman suresi 5-8. ayetler)Bu ayetlere göre aşağıda verilen çıkarımlardan doğru olanları işaretleyiniz.
- Cevap:
İnsanın Allah'ı (cc) tanıması için kâinatı gözlemlemesi yeterlidir. ()Kâinat, Allah'ın (cc) varlığının kanıtlarından biridir.()Kâinat, gelişigüzel bir şekilde ve sebepsiz yaratılmıştır.()Bütün gök cisimleri Allah'ın (cc) yarattığı düzen doğrultusunda hareket eder.()İnsanın kâinatı gözlemlemesi ile yaratıcısını tanıması arasında güçlü bir bağ vardır.()
9. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 31 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.