Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 100

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 100 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 100

2. “Noksanî’nin şiirinin nazım biçimi koşmadır.” diyen biri sizce şiirin hangi özelliklerine bakarak bunu söylemiş olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Şiirin nazım biçimi belirlenirken nazım birimi, kafiye düzeni, ölçüsü gibi şekil özellikleri esas alınır. Şiirin nazım biriminin dörtlük olması, kafiye şemasının xaxa/bbba/ccca/ddda şeklinde olması ve ölçüsünün ll’li hece ölçüsü olması bu şiirin koşma özellikleri taşıdığını göstermektedir.

3. Yahya Kemal’in şiiri biçim açısından divan şiiri geleneğine benzemektedir. Bu şiirin ele aldığı konu açısından divan şiiri geleneğinden farklı yönleri nelerdir? Yazınız.

  • Cevap: Yahya Kemal, tarihî bir olayı destansı bir şekilde anlatmıştır. Nazım türü açısından divan şiiri geleneğinde bu tür konulara yer verilmez. Bu nedenle Yahya Kemal’in şiiri biçim açısından divan şiiri geleneğine benzese de nazım türü açısından farklılık gösterir.

4. Noksani’nin şiirini divan şiiri geleneğine göre yeniden yazmak isteseydiniz şiirin biçiminde neleri değiştirmeniz gerekirdi? Yazınız.

  • Cevap: Nazım birimini beyit, ölçüsünü aruz olarak değiştirmem gerekirdi. Ayrıca kafiye şemasını da yeniden düzenlemem gerekirdi.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 100 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!