Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 158

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 158 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 158

1.) a) 1. Bölümde karşılıklı konuşma şeklinde verilen kısmı özetleyiniz.

  • Cevap: Ülkenin birinin padişahının güzelliği dillere destan bir kızı varmış. Bu kız bir gün gergef işlerken bir kuş gelmiş gergefin üzerine konmuş, ona kırk gün bir ölünün yanında duracağını söylemiş. Kız bunu annesine anlatınca ana kız oradan kaçmaya karar vermişler.

b) Sizce olay örgüsü karşılıklı konuşma şeklinde verildiğinde mi yoksa özetleme şeklinde verildiğinde mi daha hızlı ilerlemektedir? Niçin?

  • Cevap: Olay örgüsü özetleme yapılınca daha hızlı ilerlemektedir. Çünkü özetleme şeklinde yapılan anlatımlarda gereksiz ayrıntılara yer verilmemektedir.

c) Anlatıcının 1. Bölümde karşılıklı konuşma biçimini tercih etmesinin sebebi nedir? Görüşünüzü gerekçesiyle birlikte yazınız.

  • Cevap: Burada karşılıklı konuşma tekniğinin tercih edilmesinin sebebi okuyucunun/dinleyicinin dikkatini çekmek, onu olay içinde yaşatmaya çalışmaktır. Çünkü masallar dikkatin bir yere odaklanmasını amaçlar, odaklanan okuyucuya/dinleyiciye mesaj vermek daha kolaydır.

2-a) Metinde “az gitmişler, uz gitmişler; dere tepe düz gitmişler” şeklinde özetlenen kısmı bir paragraf şeklinde anlatınız.

  • Cevap: Anne kız yola çıkmışlar. Önce yaklaşık iki saat boyunca düz gitmiş daha sonra taşlı bir yoldan bir dere kenarına varmışlar. Burada sabaha kadar yürüdükten sonra.

b) Sizce yukarıda oluşturduğunuz paragraf, metnin içinde yer alsaydı okuyucu/dinleyici bu kısımları okur muydu yoksa okumadan geçer miydi? Gerekçeleriyle yazınız.

  • Cevap: Bana göre oluşturduğum paragraf metnin içinde yer almasaydı okuyucu/dinleyici bu kısımları okumazdı. Çünkü bu kısmın olay örgüsüne herhangi bir katkısı olmamaktadır. Oluşturduğum paragraf metnin içinde yer alsaydı okurdu çünkü okuyucu genellikle değerlendirmesini metni okuyup bitirdikten sonra yapar.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 158 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!