Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 442

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 442 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 442

2. Siz olsaydınız metindeki “tanım kılıklı adlar” sözünün yerine nasıl bir ifade kullanmayı tercih ederdiniz? Açıklayınız.

  • Cevap: Ben olsaydım metindeki “tanım kılıklı adlar” sözünün yerine “tanıma benzeyen adlar, yeni kavramları anlatan adlar” gibi ifadeler kullanırdım. Çünkü bu adlar, ortaya yeni çıkan kavramları karşılamaktadır.

3. a) Metinden seçilerek verilen cümleyi kendi ifadenizle yeniden yazınız.
“Doğrusu ya, bu denli bileşik adlar bizim dilimizde çoktur. Kapı mandalı, kafa kâğıdı ve bunun gibi…”

  • Cevap: Dilimizde bu türden birleşik adlardan çok fazla bulunmaktır. Kapı mandalı, kafa kâğıdı bunlardan bazılarıdır.

b) Yazarın cümleyi bu şekilde ifade etme nedenleri ile sizin cümlede değişiklik yapma nedenlerinizi günlük türünün anlatım özellikleri bağlamında çözümleyerek kısaca yazınız.

  • Cevap: Metnin içten bir anlatımı vardır. Günlük türünde yazar kişiliğini, ruhsal durumunu ve görüşlerini içtenlikle yansıtır. Metinde başvurulan anlatım tekniği tartışmadır. Tartışmada sohbet havası, soru sorma ve kendi görüşünü benimsetme kaygısı görülür. Cümle de bu niteliklere uygun biçimde kurulmuştur. Yazarın kişisel üslubu, metnin oluşturulduğu dönemin dil ve anlatım alışkanlıkları da cümlenin kurulmasında etkili olmuştur. Cümlelerde ise kesin yargı ortaya konmaktadır. Cümlede kullanılan anlatım türü açıklamadır. Yazar, okuyucuya bilgi vermek istemiştir.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 442 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!