Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları Öğün Yayınları

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Öğün Yayınları Sayfa 208 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları Öğün Yayınları

Yabancı Dil Bilgisi
Öz geçmişte yabancı dil bilgisi, sadece “iyi” şeklinde bırakılmamalıdır. “Kime göre iyi? Sertifikan var mı?” gibi soruları ortadan kaldırabilmek için gidilen kursun adı, bitirme tarihi ve dil seviyesi mutlaka yazılmalıdır.
Ya da TOEFL, IELTS vb. sınavlarından hangisine girildiyse sınavdan alınan puan mutlaka belirtilmelidir.
Hobiler
Öz geçmişinizde yer alan hobileriniz, kişiliğiniz hakkında ipuçları verir. Bu yüzden hobilerinizi CV’nizde nasıl yazdığınız önemlidir. Hobilerinizi öz geçmişinize eklemeden önce yaptığınız rutinler gözden geçirilmeli ve size yarar sağlayan hobiler eklenmelidir.
Dernek ve Kulüp Üyelikleri
Üniversitede yapılan faaliyetler, çalışılan alanlar yazılmalıdır. Kulüp faaliyetleri veya yer aldığınız sosyal sorumluluk projeleri mutlaka belirtilmelidir. Kulübünüzle birlikte yaptığınız çalışmalara da yer verilmelidir.
Referanslar
İki referans yazılabilir.
Yeni mezunların referanslarının biri üniversite bölüm başkanının, bir diğeri stajyer olarak bağlı çalıştığınız firmanın yöneticisi olabilir.
Eğer referansınız yoksa bu bölüm eklenmez.
Sizi çok yakından tanımayan kişiler referans olarak gösterilmemeli ve referans gösterdiğiniz kişilere önceden haber verilmelidir.
Ön Yazı Nasıl Yazılır?
Giriş, Gelişme, Sonuç
Giriş: Kim olduğunuzu ve ilanı nerede görüp başvuru yaptığınızı açıkladığınız paragraftır.
Gelişme: Neden bu işi istediğinizi açıklamanız gereken bir paragraftır. Gelişme bölümü sizin diğer adaylara göre fark yaratacağınız, bireysel deneyim ve niteliklerinizin yer aldığı bölümdür. Bu bölümde işvereni, pozisyon için uygun, gerekli motivasyona ve isteğe sahip olduğunuza ikna etmeniz önemlidir. Bu alanda gelecek hedeflerinden de bahsedilmelidir.
Sonuç: Görüşme talebi içeren bir paragraftır.
B. Yazma Sürecini Uygulama
Edindiğiniz bilgilerden hareketle bir öz geçmiş/CV ve portre yazınız. Portrenizi çizgi portre olarak da yapabilirsiniz.


1. Kendinizi ve yakından tanıdığınız birini tanıtınız.

  • Cevap:

KENDİMİ TANITIYORUM

Ben kısa boylu hafif tıknaz bir çocuğum. Gözlerimin rengi kahverengi. Dışarda oyun oynamayı eve bazen geç gitmeyi seviyorum. En sevdiğim ders Türkçe. Boş zamanlarımda bilgisayarda oyunlar oynarım. Arkadaşlarımla genelde aram iyidir. Bazen ailemden derslerim düşük diye azarlar işitiyorum.

KUZENİM OKAN

Kuzenim Okan, benden bir yaş büyük. Kendisi uzun boylu, sarışın, mavi gözlü bir çocuktur. Biraz kırılgan bir yapısı vardır. Onunla hafta sonlarında bazen oyunlar oynarız. Onun en sevdiği ders matematik. Sayılara karşı inanılmaz bir hafızası var. O rakamlarla oynamaktan çok hoşlanıyor. Genelde hamur işi yiyecekleri seviyor. Asitli içeceklerden ise uzak durmayı tercih ediyor.

2. İki anlatım arasındaki farkı değerlendiriniz.

  • Cevap: İlk metinde kendimi tanıttığım için daha taraflı bir dil kullandım. Oysa ikinci metinde bir başkasını tanıttığım için daha objektif tarafsız bilgiler verdim. İki anlatımda da birini tanıtmanın kolay olmadığını fark ettim.

9. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 208 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
happy
1
confused
0
clap
0
love
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!