Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 16

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 16

9. Metinde yazarın okuru yönlendirdiği bölümleri tespit ederek bu bölümlerin konu ve ana düşünceyi belirlemeye nasıl bir katkısı olduğunu açıklayınız.

  • Cevap: “İnsan, ilişkileri içinde sürekli yeniden tanımlanan bir varlıktır.” Bu ifade okura bilgi verilecek kısımlara giriş için kullanılmıştır. “İnsanların çoğu, doyumlu bir yaşam gerçekleştirme çabası içindedir”. Bu ifade sonrasında yapılacak açıklamaya hazırlık niteliği taşımaktadır.

10. Okuduğunuz metinde geçen “Bir insanın ilişkilerinin niteliği, o insanın yaşamının kalitesini belirler.” cümlesinde nokta, tamamlanmış cümlenin sonuna konmuştur. Siz de noktanın diğer kullanım amaçlarını söyleyiniz.

  • Cevap: Nokta İşaretinin Kullanıldığı Yerler

Cümlelerin sonunda.
Kısaltmaların sonunda.
Sıra belirten sayıların sonunda.
Tarihlerde.
Saat ile Dakika arasında.
Dört ve dörtten büyük sayılarda üçlü grupların arasına koyulur. 1.234.123 gibi.
Bir liste şeklindeki yazıda maddelerin rakam ve harflerinden sonra .

11. Türkçede sesler, ünlüler ve ünsüzler olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Ses yolunda bir engele çarpmadan çıkan sese ünlü denir. Ünlülerin niteliklerine göre bazı ses olayları (ünlü türemesi, ünlü düşmesi, ünlü daralması, ünlü değişimi) meydana gelmektedir. Örneğin yukarıdaki metinde geçen “yalnızlık” kelimesinde ünlü düşmesi, “istiyor” kelimesinde ünlü daralması görülmektedir. Siz de aşağıda verilen parçada ünlüler ile ilgili ses olaylarını bulup gösteriniz.
“İletişim konusunda bilgi edinen birey, hem kendini hem de çevresindekileri daha iyi değerlendirir. Kendi davranışlarının bilinçli olarak ayrımına varan insan kurmak istediği ilişkileri zihnindeki yapıcı bilgilerle şekillendirir.”
! Yazım kuralları ve noktalama ile ilgili ayrıntılı bilgiler için TDK’nin Yazım Kılavuzu’na başvurabilirsiniz.

  • Cevap: gittiğimiz : gittik-imiz: gittiğimiz  ünsüz yumuşaması k-ğ//// duymadığımız: duyma-dık-ımız: duymadığımız ünsüz yumuşaması k-ğ

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 16 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
sad
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!