Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 215

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 215

OLCAY ÖNERTOY: 1934’te Ankara’da doğdu. Atatürk Kız İlkokulunda ve Ankara Kız Lisesinde okudu. Üniversite öğrenimini, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Klasik Şark Dilleri Bölümünde, Türk Dili ve Edebiyatı derslerini yardımcı ders alarak 1956da tamamladı. 1957de Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Edebiyatı Kürsüsüne asistan oldu. 1962de Halit Ziya Uşaklıgil’in Romancılığı ve Romanımızdaki Yeri konulu çalışmasıyla doktor, 1970’te Tanzimat Döneminde Edebiyat Anlayışı konulu çalışmasıyla doçent oldu. 1989da profesörlüğe yükseldi. Fakültedeki dersleri dışında, 1978-1983 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde dersler verdi. Cumhuriyet Dönemi Türk Roman ve Öyküsü, Nigâr Hanım ve Tesir-i Aşk, Reşat Nuri Güntekin eserlerinden bazılarıdır.

Aşağıda Behçet NECATİGİL’in Edebiyatımızda İsimler Sözlüğü adlı kitabından Cemil MERİÇ’in biyografisinin bir bölümü verilmiştir. Siz de bu kitaptan biyografi örnekleri okuyarak ilginizi çeken biyografilerden birkaçını sınıf panosunda paylaşınız.

Cumhuriyet devri yazarlarından, 12 Aralık 1916-13 Haziran 1987, doğ. Reyhanlı, ölm. İstanbul. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yabancı Diller Okulu’nda okudu. Fransızca öğretmenliği (19421945, Elazığ; 1952-1954 İstanbul) ve Fransızca lektörlüğü (1946-1974 İstanbul Üniversitesi) yaptı. Makale ve araştırmalarıyla tanındı. Balzac, Victor Hugo vb. çevirileri yanı sıra inceleme kitapları da yayımladı. Hind Edebiyatı (1964), Saint-Simon (1967), Bu Ülke (1974), Umrandan Uygarlığa (1974), Bir Dünyanın Eşiğinde (Hind Edebiyatı ve Hind ve Batı başlıklı bir bölümle birlikte, 1976), Doğu-Batı kültürlerini yorumlayan, fikir adamı yanını belirten eserleridir. Denemelerini Mağaradakiler (1978) adlı kitapta topladı. Kırk Ambar (1980) ve Bir Facianın Hikâyesinden (1981) sonra Işık Doğudan Gelir (1984) ve Kültürden İrfana (1985) adlı iki incelemesi yayımlandı.

  • Cevap: Bulduğunuz yazıları okulunuzun panosuna asınız.

I Türk tarihi; edebiyat, sanat ve bilim alanında tanınmış kişilerin biyografisini araştırınız. Seçtiğiniz kişilerle ilgili DVD veya Genel Ağ’ı kullanarak biyografik videolar bulunuz.

  • Cevap: Youtubedan bunun ile ilgili pek çok kaynağa ulaşabilirsiniz.

Seçtiğiniz kişilerin biyografilerini, “Sözlü İletişim’de sunmak üzere “Kim kimdir?” oyununu araştırınız. (“Kim kimdir?” oyunuyla ilgili aşağıda yer alan açıklamaları da göz önünde bulundurunuz.)

  • Cevap: Kim Kimdir oyununu aranızda oynayabilirsiniz.

Türk tarihi; edebiyat, sanat ve bilim alanında katkı sağlamış kişilerin her birinin biyografisi araştırılmak üzere sınıfa dağıtılır. Herkes hazırladığı kişiyi tanıtmak üzere sınıfa sunumunu yapar. (Bu sunumda dramatizasyon, oyun, soru-cevap, slayt vb. yöntemlerden uygun olanı kullanılır.)
Not: Araştırmanızı yaparken kitap, ansiklopedi, dergi vb. basılı eserlerden ve Genel Ağdan yararlanınız. Bu kaynakların güvenilir olmasına, içeriğinin sağlıklı ve güncel olmasına dikkat ediniz. Ulaştığınız bilgilerin doğruluğunu farklı kaynaklardan karşılaştırarak kontrol ediniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 215 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!