Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Test Çöz Sayfası
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 255

Test Çöz Sayfası

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 255 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 255

KARŞILAŞTIRINIZ

Aşağıda Falih Rıfkı ATAY’ın Gezerek Gördüklerim adlı eserinden bir parça verilmiştir. Verilen parçayı okuduğunuz metinle konu, dil ve anlatım özellikleri bakımından karşılaştırınız.

İki adayı geçtik. Ortalık iyiden iyiye karardı, biraz önümüzde, körfezin önünde iki daha var. İki kıyının ucu bu iki adayı bizim bayrağımızdaki ayın uçları gibi tutuyor. Birden uzakta, uzun bir yalıyı, bütün kıvrıktan, sırtları, kavisleri ile çizen ışıklar göründü: Sanki bir donanma gecesine giriyoruz. Gördüğüm şehirlerden hiçbiri bu kadar aydınlık değildi. Yavaş yavaş körfeze sokuluyoruz: Solumuzda biri yayvan, biri dik ve sivri iki dağ var. Bu iki karardık dağın tepesinde biri geniş, biri dar iki ışık tacı yanıyor, iki tepe arasında asılı bir yıldız gidip geliyor. Meşhur şeker külâhı dağı işte bu sivrisidir. Gördüğümüz yıldız bir tepeden öbürüne kablo üzerinden seyirci taşıyan hava arabasıdır. Kıyıya eşsiz Baira Mar caddesinin ışıkları, şehir kavsini tamamlayarak dağların eteğinden Okyanusa çıkıyor. Düşünün, bu cadde otuz beş kilometre uzunluğundadır. Ve sabaha kadar bütün fenerleri yanar. Şimdi daha yakında körfezin içindeyiz: işte sağımızda Üsküdar, karşıda Sarayburnu, içeriye doğru Haliç, arkasında Beyoğlu sırtı, o kadar ışıklı ki İstanbul’un kim bilir hangi kuşağa nasip olacak bir şenlik gecesini rüyada görüyor gibiyim. Fakat İstanbul’un Eskisarayı, kubbeleri, minarelerinde kabaran azametli profil nerede? Öyle şehirler vardır ki her görüşte yeniden hatırlarsınız: Berlin gibi, öyle şehirler vardır ki beş dakika görmek, bütün ömrünüzce onu unutmamağa yeter: İstanbul gibi… Rio da böyledir. İşte şimdilik iki şehir arasında bulduğum yakınlıklardan biri.

  • Cevap: İki metinde yazarlar gezip gördükleri bir yeri anlatmışlardır. İkisi de gezi yazısıdır. İkisi de anlatmak tanıtmak istedikleri yerlerin en bilindik özelliklerini okura bilgi vermek amacıyla kimi yerlerde de kişisel yorumlarıyla anlatmaktadırlar.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 255 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!