Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 262

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 262 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 262

8-12. soruları aşağıda harfler ile gösterilen parçaları okuyarak cevaplayınız. Cevaplarınızı soruların yanında verilen harflerden birini veya birkaçını kodlayarak veriniz.

A Bursa yumuşak, hızlı ve adamı sarhoş edecek, başını döndürecek kadar hızlı bir karın altındadır. Şehri süzüyor ve “Belki bu şehirde de yaşanır” diye kuruyorum. Lisedeyken aristokrat tavırlı, şakacı ve bilgili, edebiyat yapmasını sever bir coğrafya hocamız vardı. Aklıma onun sözleri geliyor: “Düşünün bir kere çocuklar: Koskoca bir Uludağ kütlesinin eteklerinde yemyeşil bir şehir” Bu kışta kıyamette yeşillik meşillik ne gezer sağdıç. Uludağ ise, bütün varı yoğu ve karı donuyla tepemize tünemiş. Yücesi sislere gömülü, etekleri boz mor, boz beyaz, alaca bulaca. Asıl şehir sıkıntı. Çekirge, yeşil çizgisinden sağa doğru, bilhassa evler kesifleştikçe berbat. îniş yok. Kaldırımsız sokaklar. Kaldırımların ortasında pislikler. Cumhuriyet Meydanı, birkaç sinema, bir iki otel ve lokanta ve Çekirgeye uzanan asfalt. Merinos Fabrikası. Yukarda kar. Aşağıda kar.
Attilâ

B Hopa’dan Trabzon’a kadar 240 kilometrelik yolu karadan gideceğiz. Yol daha ilk hamlede bahçeler ve korular içine daldı. Top top, ehram ehram, dalga dalga, koyu ormanlıklı tepelerin böğürlerinde; çeşit ağaçlı ve çeşit meyvalı bahçelerin sarmaşıklarla kapalı çitleri arasından; dalları birbirine kenetlenip gündüz içinde yeşil bir akşam tatlılığıyla uzanan koruların serinliğine gömülerek; tabiatın bu tufan halindeki feyzine şaşa şaşa gidiyoruz.
Sağ, sol; dağ, taş hep yeşil. Hattâ şosenin çakılları arasından fışkıran çimenler yüzünden yolun kendi de yemyeşil. Tabiatın hayatiyeti silindirin taşlarını bile yenerek meydana çıkmış. Öyle fıkır fıkır bir hayatiyet ki ne yapsan yerin altında kalmıyor. Otomobilimiz bir şosede değil zümrüt bir halı üstünden kayarak gitmektedir.

C Hayber başlamıştı. Yol çok muntazam. Trafik işaretleri, güvenlik taşları alışmadığımız şekilde, ciddî olarak yapılmış. Hayber’de çok kale var… Her dorukta bir küçük kale… Nöbetçi kuleleri, karakollar… Anlaşılan bu, asırlardan beri böyle gelmiş, böyle gidecek… Hayber Hayber derler ya, adı var bu geçidin… Bizim Gülek boğazının ağbabası!… Geçit, Peşaver’den H mil sonra başlıyor… Süleyman dağlarının eteklerinden vurup, 3500 ayağa kadar yükseliyor. Yolu, demiryolu da izliyor… Peşavere 32 mil mesafede olan Landi Khana ilçesine kadar uzanıyor ve bitiyor burada demiryolu.

  • Cevap:

8. Yukarıda harf ile gösterilen metinlerin hangisi veya hangilerinde hem görme hem dokunma duyularına yönelik ayrıntılara yer verilmiştir? (A-B)

9. Yukarıda harf ile gösterilen metinlerin hangisi veya hangilerinde yazarın kişisel görüşlerine yer verilmiştir? (A-B-C)

10. Yukarıda harf ile gösterilen metinlerin hangisi veya hangilerinde yurtiçinde yapılan bir gezi söz konusu edilmiştir? (A-B)

11. Yukarıda harf ile gösterilen metinlerin hangisi veya hangilerinde yazar mekâna dair gözlemlere ve çağrışımlara yer vermiştir? (A-B-C)

12. Yukarıda harf ile gösterilen metinlerin hangisi veya hangilerinde tabiatın dışında unsurlara da yer verilmiştir? (A-C)

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 262 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!