Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları / 9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları” önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı 

1. Dinimizin temel kaynağı olması açısından Kur’an-ı Kerim’in önemini açıklayınız.

  • Cevap: İnsanları doğru yoldan yönlendirmesi.

2. Kur’an-ı Kerim’in bölüm bölüm indirilmesinin ne gibi faydaları olmuştur? Anlatınız.

  • Cevap: Daha kolay anlaşılmasını. Eğer kuran bölüm şeklinde indirilmeyip toptan bir şekilde indirilseydi Müslümanlar zor duruma düşeceklerdi, önceki adetlerini terk etmekte çok zorluklar çekerdi.

3. Meal nedir? Tanımlayınız.

  • CevapMeal; Kuran ayetlerini her yönü ile aynen çevirme iddiası olmaksızın, başka bir dile aktarmaya denir.

4. Tefsir nedir, tefsire niçin ihtiyaç duyulmuştur? Bilgi veriniz.

  • CevapTefsir, kuranın sürelerini açıklayarak görüşler ileri sürme. Allah’ın bizlerden ne istediğinin bilinmesi için tefsire ihtiyaç duyulmuştur.

5. Kur’an-ı Kerim’de yer alan başlıca ahlaki öğütler nelerdir? Açıklayınız.

Cevap:

  • Adil olmak
  • Zandan kaçınmak
  • Zinaya yaklaşmak
  • Zulmetmemek
  • Kötü söz konuşmamak
  • Kötü niyet beslememek

6. Kültürümüzde Kur’an’ın yeri ve önemi nedir? Anlatınız.

  • Cevap: Kur’an’ kültürümüz içerisinde önemli bir yeri sahiptir. Dilimize Kur’an’dan pek çok kavram yerleşmiştir. Allah, Rab, Mevlâ, tövbe, melek, hak, ibadet dua gibi. Toplumda Kur’an’da geçen güzel adların çocuklara isim olarak verildiğini görürüz. Yasin, Tâhâ, Nur, Yunus, Yusuf, Lokman, İbrahim, Meryem gibi. Bizim kültürümüzde Kur’ an okumanın, Kur’an’la beraber olmanın, Kuran okunurken dinlemenin ayrı bir yeri vardır. Çocuklarımızın doğumunda, ölen insanlarımız cenazelerinde, askere giden veya askerden gelen gençlerimiz merasimlerinde, evlenen çiftlerin nikahlarında hep Kur’an okunur. Son olarakta her evde Kur’an bulundurma geleneğimiz Kuran’ın kültürümüzde önemli bir yeri olduğunun göstergesidir.

7. Kur’an-ı Kerim’i doğru bir şekilde anlamaya niçin önem vermeliyiz? Anlatınız.

  • Cevap: Önemli vermeliyiz çünkü Allah (c.c) kuranı kerimi son ilahi kitap olarak indirmiştir ve kuranda bulunmaktadır yapmamız gerekenler ibadetler emir ve yasaklar peygamber kıssaları ayriyeten diğer ilahi kitaplar bunlar zebur incil tevrat hep değiştirilmiştir kur-an ise son harfi bile değişmeden günümüze kadar gelmiştir

8. Kur’an’ın çoğaltılmasına neden ihtiyaç duyulmuştur? Belirtiniz.

  • Cevap: Kuran hafızları savaşlarda şehit oluyorlardı. Aynı zamanda Kur’an sahifelerinin kaybolma ihtimali de vardı. Bu sebepten Kuran bir kitap haline getirildi. Daha sonraki zamanlarda İslam geniş coğrafyalara yayılınca, oradaki müslümanların dinlerini kaynağından öğrenebilmeleri için, Hz Osman döneminde Kuran çoğaltılarak bu beldelere gönderildi.

9. Kur’an’da yer alan başlıca konular nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap:İnanç: Allah insanları batıl ve yanlış inançlardan doğru yola yönlendirmek için Kur’an indirmiş, inancımızın nasıl olması gerektiği, nasıl neye inanacağımız, şirkten nasıl korunacağımız, her zaman tevhid üzerine nasıl olacağımız ile ilgili inanç meseleleri detaylı bir şekilde bize bildirilmiştir. Dinin temelini inanç esasları oluşturmakta, dinimizde bir kişinin inancı sahih olmadığı sürece, onun yapacağı ibadetler, yaşayacağı güzel ahlak ona fayda vermeyecektir. Şirkten nasıl korunacağımız bize bildirilmiştir.İbadet: Allah’a kulluk vazifesi olarak, yapmamız emredilen hal hareket ve davranışlardır. Kitabımızda yapmamız emredilen ibadetler bildirilmiştir. Namaz, oruç, hac, zekat, sadaka, gibi ibadetleri sayabiliriz.

    Ahlak: Allah sosyal hayat içinde, iyiye yönelen, kötülüklerden sakınan insanda olması gereken ahlak ilkelerini bize Kur’an’da bildirmiştir. Bi müslümanın nasıl iyi ahlak üzerine olacağını kitabımızdan öğrenmekteyiz.

    Kıssa: Kur’an’da geçen konulardan biri de, geçmiş kavimlerin ve peygamberlerin hayatlarından geçen, ibreklik hikayelerdir.

10. Aşağıdakilerden hangisi, Kur’an-ı Kerim’in iç düzeni ile ilgili bir kavramdır?
A) Ayet B) Mushaf C) Tefsir D) Meal E) Dua

  • Cevap: E

11. Aşağıdakilerden hangisi, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla ilgili kavramlardan biri değildir?
A) Mukabele B) Tecvit C) Hatim D) Hafızlık E) Vahiy

  • Cevap: A

12. Aşağıdaki cümlelerde yer alan noktalı bölümleri yay ayraç içinde verilen kelime ve adlarla tamamlayınız.

(mukabele, Hz. Ali (r.a.), meal, Hz. Osman (r.a.), hatim, Hz. Ebu Bekir (r.a.) ifadelerini doğru biçimde yazınız.)

  • Cevap:

A. Kur’an ilk halife HZ.EBU BEKİR zamanında kitap hâline getirilmiştir.
B. Kuran üçüncü halife HZ.OSMAN zamanında çoğaltılarak bazı şehirlere gönderilmiştir.
C. Kur’an-ı Kerim’in baştan sona okunup bitirilmesine HATİM denir.
D. Evlerde veya camilerde özellikle ramazan ayında bir kişinin Kur’an’ı sesli olarak okuması ve diğerlerinin de okunanları takip etmesine MUKABELE denir.
E. Kur’an’ın tercümeden biraz daha geniş şekilde Türkçe yapılmış çevirilerine MEAL denir.

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

3 Yorumlar

  1. cümlede baya yanlışlık var düzeltin bunları hiç beğenmedim o kadar reklam koyuyorsunuz bari işinizi adam gibi yapın

  2. ŞIKLI SORULARIN ‘1A 2E’ YALNIŞ ÇÖZÜLMÜŞ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir