Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 81 Cevabı

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 81 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “9. Sınıf Tutku Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Bekir PINARBAŞI tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Aysel GÜNEY tarafından yapılmış.

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 81 Cevabı 

1. Değer, örf, âdet ve ahlak kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz.

Cevap:

  • Değer: Bir şeyin önemini belirlemeye yarayan soyut ölçü
  • Örf: gelenek ve görenek
  • Adet: gelenek ve görenek
  • Ahlak: İnsanın doğuştan getirdiği ya da sonradan kazandığı bir takım davranışların tümü.

2. Toplumumuzda yaygın olan örf ve âdetlere ilişkin örnekler belirleyip bunları defterinize yazınız.

  • Cevap: Düğün, sünnet düğünü, asker uğurlama.

3. Manevi değerlerimiz nelerdir? Manevi değerlerin millet hayatındaki yeri ve önemini araştırınız.

  • Cevap: Manevi Değer: Büyük bir sosyal grubun mensuplarının sırf başkaları tarafından tasdik edildiği için kendi idrak ve anlayışları ile doğruluğunu tasdik ettikleri, için anlaşma halinde oldukları ve subjektif olarak da kıymet taktir halinde ettikleri değer hükümleridir.Manevi kültürü sağlam olan milletler (uzun bir sürede) maddi kültürü kuvvetli milletlerden üstün hale gelirler. Çünkü alimler(maddeci)belirli bir doygunluk noktasından sonra ilmi araştırmaya yönelmezler. Manacı olanlar ise ilmin Allah rızası için yapıldığını bildikleri için gayret içindedirler.Manevi değerlerimiz hiç bir zaman önemini kaybetmeyecektir. Başlıca manevi değerlerimiz şunlardır:

    1-Vatan severlik
    2-Milliyetçilik
    3-Hürriyet severlik
    4-Gerçek manasıyla cihangirlik ve fetih
    5-İnsanlığa ve adalete yöneliş
    6-Yardım severlik
    7-İlme ve alime saygı
    8-Ferdi iradeye saygı

4. Millî seciye kavramının anlamını araştırınız. Atatürk’ün millî seciye ile ilgili bir sözünü bulup defterinize yazınız.

  • Cevap: Millî seciye bir toplumun, bir milletin ahlakını, karakterini, ruhî ve manevi özelliklerini ifade eder. İnsanlar nasıl ki fizikî ve ruhsal özelliklerinden ötürü farklı mizaç ve yapıda iseler, milletleri de birbirinden ayıran ve kendine has kılan özellikleri bulunur.
  • Atatürk Türk Milletinin millî seciyelerini, ona has olan mertlik, minnetsiz yaşama, yiğitlik, hoşgörü, sağlam irade, büyüklere saygı, gibi manevi ahlakî özellikleri olarak belirtiyor ve “Milletimizin tarihini, ruhunu, geleneklerini, doğru, sağlıklı dürüst bir şekilde görmeliyiz.” demesiyle de Türk Milletinin geçmişten beri getirdiği değerlerin doğru bir şekilde öğretilip benimsetilmesini istemektedir. Atatürk Türk Milletinin hoşgörüsünü şu sözleriyle dile getirmiştir. “Hiçbir millet, milletimizden çok, yabancı unsurların inanış ve âdetlerine saygı göstermemiştir.” İstanbul’un fethinde de Fatih’in Hıristiyanlara tanıdığı serbestlikle de ilgili olarak “İstanbul’un fethinden beri Müslüman olmayanların sahip kılındıkları bu geniş imtiyazlar, milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en hoş görülü ve iyiliksever bir milleti olduğunu kanıtlayan en açık delildir.” (Atatürkçülük c1, s51) demiştir.
2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!