Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları / 9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “9. Sınıf Tutku Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Bekir PINARBAŞI tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Aysel GÜNEY tarafından yapılmış.

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı 

1. Değer nedir? Tanımlayınız.

  • Cevap: Değer, bir toplum tarafından benimsenmiş olan her türlü duygu, düşünce, davranış, kural ve kıymetlerin tamamını ifade etmektedir. Değerlerin toplamı, kültürü oluşturur.

2. Değerler nasıl oluşur? Bilgi veriniz.

  • Cevap: Değerler bir toplumun kimliğidir. Toplumun sosyal alışkanlıklarının tüm göstergeleri bu kimlikte yer alır. Uzun asırlar boyunca oluşan değerler, canlı olup kendisine sürekli olarak bir şeyler eklenir ve bir şeyler de sürekli olarak kendisinden kopar. Kültürü oluşturan birçok değerler grubu bulunmaktadır. Bunlar dini, ahlaki, hukuki, milli, kültürel ve sanatsal değerler şeklinde sıralanabilir.

3. Örf ve âdetlerin dinle ilişkisi nedir? Belirtiniz.

  • Cevap: Örf ve âdet terimleri, İslam hukukunda eş anlamlı olarak kullanılırlar. Örf, Kur’an ve Sünnette, aklın ve dinin güzel gördülüğü iyilik ve ihsan manasında “marûf” şeklinde geçer.İslam hukukunun dünya ve ahirete ilişkin hükümleri, dört kaynaktan alınır. Bunların yanında örf de, fıkıhta bir delil ve hüküm kaynağın kabul edilir.

4. Dinî ve ahlaki değerlerin kişilik gelişimine ne gibi katkıları vardır? Açıklayınız.

  • Cevap:  Olgunluk, kendini bilme, saygınlık.

5. Bayrağımızın milletimiz açısından önemi nedir? Bilgi veriniz.

  • Cevap: Türk bayrağı her zaman Türk milleti için önemi anlamı çok derindir. Türk bayrağı oluşumu çok zor savaşlar neticesinde meydana gelmiştir. Genel olarak şunu diyebiliriz ki Türk bayrağı önemi, binlerce şehit toprağımızın mücadelesi bu hususta ki Türk Bayrağı’nın önemini en güzel şekilde ifade eder

6. Temel insan haklarından başlıcalarını aşağıdaki kavram haritasına yazınız.

Cevap:

  • a. Yaşama Hakkı
  • b. Sağlık Hakkı
  • c. Eğitim Hakkı
  • d. Mülk Edinme Hakkı
  • e. Seyahat Hakkı
  • f. Haberleşme Hakkı
  • g. Kanun Önünde Kendini Savunma Hakkı
  • h. Hak Arama Hakkı
  • i. Seçme ve Seçilme Hakkı
  • j. Özel Yaşamın Gizliliği Hakkı
  • k. Devlet Hizmetlerinden Eşit Olarak Yararlanma Hakkı… 

7. İnsan haklarına saygı gösterilmeyen bir toplumda ne gibi sorunlar yaşanır? Beyin fırtınası yapınız.

  • Cevap: İnsan haklarına saygı duyulmayan bir toplumda huzursuzluk, anlaşmazlık ve kaos ortaya çıkar.

8. Toplumu birleştiren temel değerler nelerdir? Bilgi veriniz.

  • Cevap: Vatan, ülkü, bayrak, bağımsızlık.

9. Türk milletini diğer milletlerden ayıran temel özellikleri ve değerleri ifade eden kavram aşağıda- kilerden hangisidir?
A) Örf B) Âdet C) Gelenek D) Ahlak E) Millî seciye

  • Cevap: E

10. Örf ve âdetlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Örf ve âdetler birbiriyle ilişkili ve birbirine yakın değerlerdir.
B) Örf ve âdetler toplumu bir arada tutar.
C) Örf ve âdetler sık sık değişebilir.
D) Örf ve âdetlerin din ile oldukça yakın bir ilişkisi vardır.
E) Örf ve âdetler uzun yıllar boyunca oluşup toplumda uygulanagelmiştir.

  • Cevap: C

11. Aşağıdakilerden hangisi milletimizin karakteristik özelliklerinden biri değildir?
A) Misafirperverlik B) Hoşgörüsüzlük C) Adalet D) Kahramanlık E) Bağımsızlığına düşkünlük

  • Cevap: B
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir