Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 65

“11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 65 Gezegen Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 65

Ünitemize Hazırlanalım

1. Hidayet, ihsan, ihlas, takva, sırat-ı müstakim, cihat, şehadet ve salih amel kavramlarının anlam ve tanımlarını sözlük ve ansiklopedilerden araştırınız.

  • Cevap:

Hidayet kavramı sözlükte; yol göstermek, doğru yola iletmek, gerçeğe ulaştırmak, doğru yola gitmek, doğru yolu bulmak, hak ve doğru olanı benimsemek gibi anlamlara gelir.
İhsan kavramı bir şeyi iyi ve güzel yapmak, iyi, güzel ve faydalı fiil işlemek, iyilik etmek, lütuf ve ikramda bulunmak gibi anlamlara gelir. İhsan sahibi kişilere ‟muhsin” denilmektedir.
İhlas; samimiyet, içtenlik, kalbî ve karşılıksız sevgi, samimi bağlılık, doğruluk, temizlik, saflık, gösterişsizlik anlamlarına gelir.
Takva kavramı kısaca Allah’ın emir ve yasaklarına riayet anlamına gelir.
Sırat-ı müstakim, iki kelimeden oluşan bir kavramdır. Bunlardan birincisi olan sırat; yol, ana yol, apaçık yol anlamlarına gelir. Müstakim ise dengeli ve dosdoğru yol, orta yol, hak yol demektir.
Cihad kavramının doğru anlamı insanın iç dünyasını eğiterek güzelleştirme ve zenginleştirme çabasıdır. İnsanın her türlü olumsuz düşünce ve davranıştan uzaklaşıp nefsinin aşırı isteklerinden kurtulması, Yüce Allah’a manevî olarak yaklaşabilmek için Hz. Peygamber’i örnek alarak yapılan her türlü güzel iş ve gayret olarak tanımlanabilir.
Salih; iyi, elverişli, yararlı, dürüst, ahlaklı ve güzel anlamlarına gelir.
Amel ise davranış, hareket, iş, çaba, emek, çalışma ve eylem demektir. Dinî literatürde amel kavramı; niyet ve iradeye bağlı olarak yapılan, dünya veya ahirette ceza ya da mükâfat konusu olan iş, davranış ve filleri ifade eder.

Şehadet Allah yolunda veya O’nun korunmasını emrettiği kutsal değerler olan din, vatan, namus, mal ve can güvenliği için mücadele ederken hayatını feda etmeye şehadet; bu uğurda canını verenlere ise şehit denir.
2. Kur’an’da geçen temel kavramları öğrenmenin İslam’ı anlamadaki önemiyle ilgili bilgi toplayınız

  • Cevap: İslam dinini en iyi şekilde anlamanın yolu, Allah Teala’nın gönderdiği Kur’an-ı Kerim’i okuyup doğru anlamakla olur. Kur’an’ı anlamanın yolu da onun kavramlarını öğrenmekten geçer. Kur’an’da geçen kavramları tanımak bizim için önemlidir. Eğer bu kavramları tanırsak İslam’ı daha doğru bir şekilde anlar ve ona göre yaşarız.

3. Kehf suresinin 107-110. ayetlerinin anlamlarını Kur’an-ı Kerim mealinden bulunuz. Ayetlerde verilen mesajların neler olabileceği konusunda araştırma yapınız.

  • Cevap: İman eden insanlar, sadece ahretleri için çalışan insanlar değiller. Aynı zamanda dünya ve ahiret için yararlı işler yapanlardır. Onlar ki; yaşam alanlarında insanlara fayda sağlayacak işler yaparlar, insanların yararına olan işlerde aksaklık ya da gevşeme göstermezler.

11. Sınıf Gezegen Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
5
clap
2
unlike
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!