Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Ada Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Ada Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Işık Bir Engelle Karşılaşırsa Ne Olur Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Ada Yayıncılık 5. Ünite Işığın Yayılması Sayfa 125, 126, 127 Işık Bir Engelle Karşılaşırsa Ne Olur Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Ada Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Işık Bir Engelle Karşılaşırsa Ne Olur Cevapları

5. Sınıf Ada Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 125 Cevabı

Kullanacaklarımız: el feneri, kitap, buzlu cam, pencere camı, boş defter yaprağı, tahta, karton.

İzlenecek Yol

4-5 kişilik gruplar oluşturunuz. Grup arkadaşlarınız arasında iş bölümü yapınız. Sınıfınızın yazı tahtasını el feneri ile aydınlatınız. Işık kaynağının önüne sırasıyla kitap, buzlu cam, pencere camı, boş defter yaprağı, tahta, karton vb. cisimleri  tutunuz. Aydınlatılan bölgedeki değişiklikleri gözlemleyiniz.

5. Sınıf Ada Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126 Cevabı

Kullandığınız cisimleri, ışığı geçirme durumlarına göre aşağıdaki tabloya kaydediniz. Böylece cisimler arasında ışığı geçirme durumlarına göre gruplandırma da yapmış olursunuz.

Soruları Cevaplayalım

Hangi cisimler ışığı geçirdi, hangileri geçirmedi?

  • Cevap

Işık kaynağının önünde arkadaşınız dursaydı aydınlatılan bölgede nasıl bir değişiklik olmasını beklerdiniz? Tahmininizi test ederek doğrulayabilirsiniz.

  • Cevap: Işık kırılarak yansıyacaktı. Bu da düz bir yansıma yerine dağınık bir yansımanın olmasına neden olacaktı.

5. Sınıf Ada Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 127 Cevabı

Yatak odanızın duvarları, ışığı pencerenizdeki cam gibi bütünüyle geçirseydi bu durumdan yaşamınız nasıl etkilenirdi? Pencerelerinizde cam yerine tahta kaplı olsaydı bu durumda neler olurdu?

  • Cevap: Öncelikle ışık tam olarak geçseydi gündüz rahatsızlık duyardık. Uyurken gözlerimiz yorulurdu. Her yer aydınlık olurdu. Pencerelerimizde cam değil de tahta olsaydı bu sefer de ışık hiç geçmeyecekti hayatımızı yarasalar gibi karanlıkta geçirmek zorunda kalacaktık.

Akvaryumlar, ışığı iyi geçiren camdan yapılmamış olsaydı içindeki balıkları seyredebilir miydiniz?

  • Cevap: Hayır izleyemezdik çünkü o zaman ışık yansımayacak ve bizler de karanlık siyah bir su tabakasından başka bir şey görmemiş olacaktık.

Yandaki fotoğraflara bakarak hangi maddenin saydam ve yarı saydam olduğunu, hangi maddenin saydam olmadığını söyleyebilir misiniz?

  • Cevap:

5. Sınıf Ada Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 125, 126, 127 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
sad
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!