Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17

Osmanlı Devleti’nin hangi özelliği, devletin dağılmasında önemli bir rol oynamıştır? Açıklayınız.

  • Cevap: Osmanlı Devleti’nin gerilemesinde ve köklü değişimler yapamayarak dağılma sürecine girmesinde bazı etkenler ön plana çıkmaktadır. Bu etkenler arasında devlet erkanı olarak bilinen bürokratlar da yer almaktadır. Bürokratların iradesiz, idaresiz anlayışları, mali gelir elde etmek istemeleri ve heveslerine bağlı olarak hareket etmeleri devleti batırmıştır. Bürokratlar arasındaki şahsi çekişmeler, şahsi menfaat elde etme istekleri devletin dağılmasında rol oynamıştır. İçki, kumar, kadın alışkanlığı ve düşkünlüğü, kumar gibi illetlerin bürokratlar arasında yayınlaşması Osmanlı’nın sonunu getiren olayların yaşanmasına neden olmuştur.

8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 17 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
7
clap
4
confused
4
angry
3
unlike
2
sad
1
happy
1
love

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!