Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 181

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 181

Aşağıdaki metne göre soruları cevaplayınız.

“…Vatanın bir köşesinde genel huzuru bozan olayın, yalnız oradaki vatandaşları değil en uzak yerlerdeki vatandaşların rahatını, mutluluğunu ve çalışma hayatını ve ekonomisini ve üretimini etkilediği ve zarara uğrattığı kesindir. Bundan dolayı her mutluluğun, her faaliyetin, özellikle ekonomik ve ticari gelişimin ilk şartı, rahat ve güvenliğin bozulması mümkün olmayan bir güç ve güvenlikte olmasına bağlıdır…”

1-Mustafa Kemal “genel huzuru bozan olay” ifadesiyle hangi olaydan söz etmektedir?

  • Cevap: Kendisine yapılmaya çalışılan suikast girişiminden bahsetmektedir. Neyse ki başarısızlıkla sonuçlanan bu girişim sonrasında suçlular cezalarını çekmişlerdir.

2-Bir ülkede meydana gelen terör ve kargaşa ortamı ülkeyi hangi alanlarda olumsuz etkilemektedir?

  • Cevap: Şunu söyleyebiliriz ki vatandaşların rahatını, mutluluğunu ve çalışma hayatını ve ekonomisini ve üretimini etkilediği ve zarara uğrattığı kesindir.

3-Günümüzde Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarını, huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik girişimler nelerdir?

  • Cevap: 15 Temmuz 2016 tarihinde anayasal devlet düzenini ve TBMM’ni ortadan kaldırmak isteyen dış destekli terör odaklarının gerçekleştirmek istediği darbe girişimi bu faaliyetlere en güzel örnektir. Türk halkı bu ve buna benzer her türlü girişimi başarılı bir şekilde savuşturmuştur.

8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 181 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
12
love
2
clap
1
sad
1
unlike
1
angry
0
happy
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!