Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 210

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 210 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 210

3. Ey Necati! yürü sabr eyle elinden ne gelir Okuduğunuz şiirden alınan dizede altı çizili bölümdeki söz sanatı nidadır. Kendisine yönelik oluşturulan bu sanatın sizce amacı nedir? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Şiirde belli bir coşku, heyecan, şaşkınlık, acı, öfke… belirtmek için kullanılır. Acıma ve şaşkınlık çağrıştırmaktadır.

4. Lale soğanları, yabancı ülkeden getirilmiştir. İkinci beyitte böyle bir anlam çağrışımı var mıdır? Açıklayınız.

  • Cevap: Bugün lale olarak bildiğimiz bitki ile edebiyatımıza konu olan lale aynı değildir. Bugünkü lalenin 17. yüyzılda İstanbul’a geldiği bilinmektedir. Edebiyatımızda bahsedilen lalenin ise kırlarda karşımıza çıkan, çok hassas bir yapıya sahip olduğu için bahçe yetiştiriciliği tercih edilmeyen ve daha çok gelincik çiçeği olduğu, bahçeye (çemen mülküne) kırdan (taşradan) geldiği ve gül varken çok da kıymet görmediği söylenebilir.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 210 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!