Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Tuna Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Tuna Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 218 Cevabı

“6. Sınıf Tuna Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 218 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Tuna Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 218 Cevabı

2. Elektrik enerjisinin iletilmesiyle ilgili olarak öğrencilerin ifadelerinin doğru mu, yanlış mı olduğuna karar veriniz. İfadelerin neden doğru ya da yanlış olduğunu nedenleriyle birlikte noktalı yerlere yazınız. 

  • Cevap:

➜ Bence Çağrı doğru söylüyor. Çünkü direnç ile parlaklık ters orantıdır. A ile doğru orantıdır.
➜ Bence Sibel yanlış söylüyor. Çünkü telin cinsi direnci etkiler.
➜ Bence Simge yanlış söylüyor. Çünkü uzunluk ile direnç doğru orantıdır. Direnç arttıkça parlaklık azalır.

Aşağıdaki devrelerde ampul ve piller özdeştir. Bu devrelere direnç ölçerlerle direnci ölçülen iletken teller bağlanıyor. A devresindeki ampulün çok parlak, B devresindeki ampulün parlak, C devresindeki ampulün ise az parlak ışık verdiği gözlemleniyor.
3. Buna göre, direnci ölçülen iletken tellerin hangi devrelerde kullanıldığını belirleyerek direnç ölçerle devreleri eşleştiriniz.

  • Cevap

6. Sınıf Tuna Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 218 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!