Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 286

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 286 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 286

III. Metin
Göç
(…)
HÜSEYİN
Heyy, efendi, nereye?
(…)
ZİYARETÇİ 6 numaraya.
(…)
HÜSEYİN
O kadar merdiveni boşu boşuna çıkma dimek istiyorum. Tabanlarına yazık, çünkü evde yoklar.
ZİYARETÇİ
Canım elbet biri vardır.
HÜSEYİN
Yok diyorum arkadaşım. Ben 20 yıldır bu apartmanın kapıcısıyım. Haberim olmadan kuş uçmaz buradan. Bak sana sayayım. 6 numaranın beyi bugün haftası oldu seyahatte. Adana’ ya gitti, daha gelmedi. Hanım, sabahtan çıkıp berbere gitti, oradan çarşıya uğrayacaktı. Oradan Allah âlem çaya gitmiştir. Küçükbey malûm. Gece yarısı mektebinde, (…)
(…)

Cevat Fehmi Başkut, Göç

1. Bir üniversite, tiyatro bölümü için özel yetenek sınavı yapacağını duyurur ve bu sınavda hangi sorularla karşılaşılabileceği ile ilgili bir kitapçık yayımlar. Kitapçıkta yukarıdaki üç metin verilir ve metinlerle ilgili sorular sorulur. Siz de bir tiyatro oyuncusu olmak istediğinizi, bu sınava gireceğinizi hayal ediniz ve soruları metinlere göre cevaplayınız.

a) Ele aldığı konu bakımından sizde hangi metin daha çok merak uyandırdı? Düşüncelerinizi nedenleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Metinleri içerik açısından ele aldığımda bende en çok merak uyandıran Mevlâna isimli metin oldu. Çünkü Mevlâna insan sevgisinin yayılmasına, dayanışmaya, tasavvufa katkıda bulunmuş büyük bir zattır. Onun yaşamı ile ilgili menkıbeler benim için çok ilgi çekicidir.

b) Metinlerdeki rollerden hangisini oynamak istersiniz? Neden?

  • Cevap: Olası Cevap: Göç metnindeki HÜSEYİN rolünü oynamak isterdim. Çünkü hem metindeki rolü önemli görünüyor hem de gülünç bir karakter. Ayrıca karakterlerimizin de birbirine yakın olduğunu düşünüyorum.

c) Metinlerdeki rollerden birini eleştirmeniz istense bu hangisi olurdu? Neden?

  • Cevap: Olası Cevap: Emekli metnindeki MÜDÜR rolünü eleştirirdim. Çünkü metinde hoşgörünün uzağında, ön yargılı, öfkeli, emrin- dekilere nazik davranmayan biri gibi görünüyor

2. Tiyatro, yaşamın sahneye yansımasıdır ve bu yaşama ilişkin pek çok ayrıntı tiyatroda farklı anlatım ve sanat anlayışıyla sergilenir. Sizce yukarıdaki metinler yazarlarının sanat anlayışlarına dair ipuçları içeriyor mu? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevaplar: Metinlerden kısa alıntılar olmasına rağmen yazarlarının sanat anlayışları hakkında ipuçları içerdiğini düşünüyorum. Mevlâna isimli metinde yazar tarihteki önemli şahsiyetlere yer vermiş, yaşamlarıyla ilgili bir kesit sunmuştur. Bu, yazarın biyografik ürünler verdiğinin bir ipucudur. Emekli isimli metinde ise yazar oldukça yalın bir anlatımla günlük yaşamımızda sıkça karşılaşabileceğimiz ast-üst ilişkisine dayalı bir diyaloğu, Göç isimli metinde de yazar güncel olaylardan çıkardığı bir konuyu güldürü hâlinde işlemiştir. Tüm bunlar yazarların sanat anlayışları hakkında bilgi edinmemizi sağlamıştır. Bu metinler Cumhuriyet Dönemi’nde farklı gelenek, bakış açısı, amaç, akım, üslup doğrultusunda ürünler verildiğinin göstergesidir.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 286 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!