Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık

Acil Durumlarda Metni Cevapları (2. Sınıf Hayat Bilgisi)

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Beşgen Yayıncılık 4. Ünite Güvenli Hayat Sayfa 136, 137, 138, 139, 140 Acil Durumlarda Etkinlik Soruları ve Cevapları

Acil Durumlarda Metni Cevapları (2. Sınıf Hayat Bilgisi)

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 136 Cevabı 

Yaşayabileceğiniz acil durumlar nelerdir? Acil durumlarda yardım alabileceğiniz kurumlar hangileridir?

  • Cevap: Yangın ve deprem gibi durumlar bizim yaşayabileceğimiz acil durumlardır. İtfaiye: 110, Polis İmdat: 155, Jandarma İmdat: 156

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 137 Cevabı 

Hangi resimdeki durumda itfaiyeye ait acil telefon numarasının aranması gerekir? Nedenini söyleyiniz.

  • Cevap: Diğer resimdeki yangınları ebeveynlerimiz veya büyüklerimiz söndürebilir. Bunun için İtfaiye’yi meşgul etmememiz gerekiyor. Fakat resimdeki gibi büyük bir yangında kesinlikle İtfaiye’yi aramalı ve haber vermeliyiz. 

Hangi acil durumlarda, hangi kişi veya kurumlardan yardım istersiniz?

  • Cevap

Acil Servis (Ambulans): 112
Yangın: 110
Alo Trafik: 154
Polis İmdat: 155
Elektrik Arıza: 186
Gaz Arıza: 187
Jandarma İmdat: 156
Telefon Arıza: 121
Alo Doktor: 113
Alo Zabıta: 153
Tüketici Hattı: 175
Orman Yangını: 177
Sağlık Danışma: 184
Kablo Arıza: 126
Bilinmeyen Numaralar: 118

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 138 Cevabı 

Aile büyüklerinizin, yakın çevrenizdeki kişilerin telefon numaralarını biliyor musunuz? Bilmiyorsanız öğreniniz.

  • Cevap:  Annemin ve babamın telefon numarasını ezbere biliyorum. 

Hangi durumlarda bu kişileri telefonla arayarak yardım isteyebileceğinizi söyleyiniz.

  • Cevap: Aile büyüklerimi, çevremizdeki yetişkinlerin yardım edemeyecekleri acil durumlar da ararım. 

Aşağıdaki resimlerde neler görüyorsunuz? Bu durumlarda hangi acil telefon numaraları aranmıştır? Noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap

Nerede polisten, nerede jandarmadan yardım istemeliyiz? Araştırıp öğreniniz.

  • Cevap: Polis ve jandarmanın sorumlu olduğu bölgeler farklıdır. Genellikle köy ve küçük yerleşim yerlerinden jandarma, büyük ve şehir merkezi gibi yerlerden polis sorumludur. 

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 139 Cevabı 

Aşağıdaki resimlerde neler görüyorsunuz? Hangi acil durumlarda AFAD’a ait acil telefon numarasının aranabileceğini söyleyiniz.

  • Cevap: Deprem ve sel gibi durumlarda AFAD’a ait acil telefon numarasını arayabiliriz. 

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 140 Cevabı 

Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını yazınız.

1. Yanan bir bina gördüğümüzde hangi acil telefon numarasını ararız?

  • Cevap: 110

2. Aniden oluşan hastalıklar ve ciddi yaralanmalarda hangi acil telefon numarasını ararız?

  • Cevap: 112

3. Şehir merkezindeki evimize hırsız girdiğini fark edersek hangi acil telefon numarasını ararız?

  • Cevap: 155

4. Köy yolunda trafiği engelleyen terk edilmiş bir araç görürsek hangi acil telefon numarasını ararız?

  • Cevap: 156

5. Sel nedeniyle evimizde mahsur kalırsak aramamız gereken acil telefon numarası hangisidir?

  • Cevap: 122

6. Engellilerin ve yaşlıların sorunlarıyla ilgili olarak arayabileceğimiz acil telefon numarası hangisidir?

  • Cevap: 183

7. Resimdeki yaralı hangi acil telefon numarasını arıyor olabilir?

  • Cevap: 154

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Beşgen Yayıncılık 4. Ünite Güvenli Hayat Sayfa 136, 137, 138, 139, 140 Acil Durumlarda Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
6
29
4
0
8
2
0

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!