
“Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 108
Toplanan malzemenin tamamı, daha önceden kararlaştırılan bir eve götürülür, evin hanımı böreği yapar ve çocuklara ikram eder. Âmin Bağırma geleneği, başrolde çocukların olması, kapı kapı gezerek yiyecek malzemesi toplanması, mâni okunması ve istenilen yemeğin bir kadına yaptırılması açısından “Çömçe Gelin” oyununa çok benzemektedir.
Rize’nin Hemşin ilçesine bağlı Nurluca köyünde yapılan “Bayram Şenliği” geleneğinde amaç, eğlenmektir. Aile büyüğünün evinde toplanılır, yemekler ikram edilir, köy meydanında salıncaklar kurulur, tulumlar çalınıp türküler okunur, bu arada kadınlar oğulları için kız beğenirler.
Bolu’nun Gerede ilçesinde Ramazan gecelerinde sohbet odalarında “Ferfene” adında çok çeşitli eğlenceler düzenlenir. Ferfene, “Değnekçi Başı” denilen bir kişi tarafından yönetilir. Bu kişi masraflarla ilgilendiği gibi oyunları da yönetir. Ferfe- ne’de yüzük saklama, aşık atma gibi oyunların yanı sıra yemekler yenir, türküler okunur. Herkes birbiriyle bayramlaşır ve özellikle küslerin barıştırılması sağlanır.
Tokat’ta Ramazan Bayramı’nın arife gününde gelinlik kıza erkek tarafından hediye götürme geleneğine “Gelin Çöreği” denmektedir. Gelin çöreğini özel olarak hazırlayan fırınlar vardır. Hazırlanan gelin çöreği eskiden faytonlarla ve davul zurna eşliğinde kız tarafına götürülürken, şimdi bunun yerini araba almıştır. Bayramın ikinci günü ise gelin tarafı sarma, keşkek gibi düğün yemekleri yaparak damat tarafını gelin çöreğini yemeye davet eder. (Oğuz, Kösemek, Yıldız 2010: 44).
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Meb Yayınları Adabımuaşeret Ders Kitabı Sayfa 108 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum