
“Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 126
Düzgün bir dijital imaj elde etmek için dil ve anlatım kurallarıyla beraber görgü ve nezaket de gözetilmelidir. Yapılan paylaşımlar ve yazılan yorumların bir kişi veya grubu küçük düşürücü nitelikte olması, yasa dışıdır ve kabalık örneğidir. Herhangi bir kişi, grup, ulus ya da ırkın rencide edilmemesi oldukça önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalarına göre halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu ile halkın bir kesimini aşağılama ve dinî değerleri aşağılama suçlarının hukuki yaptırımı bulunmaktadır.
Dijital okuryazarlık analiz, değerlendirme, erişim ve içerik üretme gibi becerileri ifade eden; sosyal medya bağlamında düşünüldüğünde kullanıcıların bilinçli ve sorumlu olmalarını amaçlayan bir beceridir. Günümüz dünyasında sosyal medya platformlarının oldukça yaygın biçimde kullanılmasından doğan riskler, dijital okuryazarlığın önemini artırmıştır. Dijital okuryazarlık becerilerinin sosyal ağ kullanıcılarına bilgi sağlamak, bilinç kazandırmak ve sosyal medya platformlarındaki olası etik sorunları önlemek gibi işlevlerinden söz edilebilir.
21. yüzyılda iletişim teknolojilerinin atılım göstermesi, internet aracılığıyla iletişim kurma imkânlarının artmasını sağlamıştır. Bu imkânlar, ahlaki açıdan birtakım olumsuz sonuçları da beraberinde getirmiştir. “Sosyal ağların, birine karşı kasıtlı olarak saldırgan bir şekilde kullanılması.” anlamı taşıyan siber zorbalık, özellikle gençler arasında yayılmıştır. Sosyal ağlarda gizlilik ve güvenlik kurallarına riayet etmek, siber zorbalıktan korunma yollarının başında gelir. Böylece dijital ortamda güvenle vakit geçirmek kolaylaşır.
Kişileri siber zorbalıktan koruyabilecek bazı davranış ve tutumlardan bahsedilebilir.
• Dijital ortamlarda mahremiyete özen göstermek
• Yabancılardan gelen mesaj ve istekleri reddetmek
• Kişisel bilgi ve fotoğrafları herhangi bir platformda paylaşmamak
• Rahatsız edici davranışlar sergileyenlerin hesaplara erişimini engellemek
• Sosyal ağlarda profilleri yabancıların görüntüleyemeyeceği şekilde ayarlamak
• Hesaplara girişte kullanılan şifreleri sık sık değiştirmek ve kimseyle paylaşmamak şeklinde özetlenebilecek tedbirler siber zorbalıktan korunmada etkilidir.
Bu hususlara dikkat edilmemesi, bireysel ve toplumsal birtakım olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bununla beraber herkes siber zorbalık mağduru olabilir. Bu durum doğal olduğu kadar çözüm gerektiren bir sorundur. Siber zorbalığa maruz kalan gençler, zorbaya misilleme yapmak yerine sorunu güvendikleri bir yetişkinle paylaşmalıdır.
Bunun yanı sıra sosyal ağlarda sergilenen uygunsuz davranışların şikayet edilebileceği mercilerin olduğu bilinmelidir.
İnsanlar sıkıntılarıyla mücadele ederken çeşitli yöntemler geliştirir. Bu yöntemler, bazen güzel ürünler ortaya koymayı sağlarken bazen de sağlıksız davranışlar ortaya çıkarabilir. Modern çağda artış gösteren stres faktörlerinin etkilerinden kurtulmak isteyen bireyin bir haz kaynağı arayışına girmesi, onu birtakım madde veya araçlara yöneltebilmektedir. Bu yönelim, kullanılan araç üzerinde kontrolün kaybedilmesi durumunda bağımlılığa dönüşür.
Teknolojik gelişmelerle birlikte klasik bağımlılık türlerine bir yenisi eklenmiştir. Tekno – loji bağımlılığı; televizyon, bilgisayar, tablet, akıllı telefon, dijital oyun, internet ve sosyal medya gibi cihaz ve uygulamaları kullanırken bunlara aşırı düşkünlük göstermek ve onlar üzerindeki kontrolü kaybetmek şeklinde tanımlanan bir durumdur.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Meb Yayınları Adabımuaşeret Ders Kitabı Sayfa 126 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum