
“Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Sayfa 141 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 141
İnsanlar yaşamları boyunca içinde bulundukları çevreyle etkileşim hâlindedir.
Dünyada bulunan kaynakların sınırlılığı ve insanların çevreye zarar verme eğilimi, çevre konusunda duyarlı olunmasını gerektirmektedir. Bütün insanlar aynı doğal kaynakları tükettiğinden ve aynı çevreyi paylaştığından her insanın çevre sorunlarıyla ilgili çeşitli sorumlulukları bulunmaktadır (Görsel 6.3).
Çünkü çevre kirliliği ve doğanın dengesinin bozulması, bireysel olmaktan ziyade toplumsal sonuçları olan sorunlardır. Günümüzde etkileri ulusal sınırların ötesine uzanan çevre sorunları, yalnızca belli bir toplumu değil dünyanın bütününü etkileyen küresel bir soruna dönüşmüştür.
Dünya ölçeğinde yaşanan çevre kirliliğinin en önemli sonuçlarından biri olan “küresel ısınma” olgusu, çevre sorunlarının ulusal sınırları aştığını ve bütün dünyayı etkilediğini göstermektedir. Bugün insanlık artık küresel bir “risk toplumu”nda yaşamaktadır. Nükleer felaketler, tarım ilaçları ve hava kirliliği gibi riskler sadece şimdiki zamanı ya da belirli bir bölgeyi değil dünyada yaşayan bütün canlıları, insan topluluklarını ve gelecek nesilleri de tehdit etmektedir.
İnsanın çevreye karşı yaklaşımı ve doğal kaynakları kullanma biçimi, başka insanlara karşı sorumluluklarıyla yakından ilişkilidir. İnsanlar, doğal kaynakları tasarruflu kullanma konusunda topluma ve gelecek nesillere karşı sorumludur. Doğal kaynakların sınırlı oluşu, onları kullanırken insanları tasarruflu olmaya sevk etmelidir. Geri dönüşüm projelerine katkı sunmak ya da elektriği, suyu ve diğer doğal kaynakları ihtiyaç ölçüsünde kullanmak; söz konusu tasarruflu davranışlardan bazılarıdır.
Suyu ve elektriği gereksiz tüketmek, yer altı kaynaklarını bilinçsiz kullanmak ve doğayı tahrip etmek, orman ya da anız yangınlarıyla toprağı ve havayı kirletmek, nehir ve gölleri yanlış uygulamalarla kurutmak, bugün yaşayan insanları olduğu kadar gelecek nesilleri de tehdit etmektedir. Söz konusu davranışlardan kaçınmak, doğaya karşı ahlaki sorumlukların farkında olmak ve insan haklarına saygılı olmak anlamına gelir (Görsel 6.4).
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Meb Yayınları Adabımuaşeret Ders Kitabı Sayfa 141 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum