Evvel Cevap
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 142
Adabımuaşeret Meb Yayınları
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 142

“Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Sayfa 142 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 142

Bu konuda bireylere olduğu kadar sivil toplum örgütlerine, politik aktörlere ve kurumlara da sorumluluklar düşmektedir. Tarımda kimyasal gübre ve ilaçlar kullanmaktan kaçınmak, yeşil alanları korumak hatta artırmak, ormanları temiz tutmak ve izin verilen alanlar dâhilinde piknik yapmak, özel araç yerine mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını tercih etmek bireylerin sorumlulukları arasındadır. Endüstriyel atıklar için filtreleme ve arıtma gibi yöntemler kullanmak, yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimini ve kullanımını teşvik etmek ise kurumların dikkat etmesi gereken hususlardandır. Sonuç olarak çevre kirliliğini önlemek ve doğal kaynakları korumak bütün insanlığı ilgilendiren oldukça önemli bir konudur ve ahlaki sorumluluğun bir gereğidir.

İslam dini, tasarruf konusunda insanları hassas davranmaya davet eder. Bu bağlamda kaynakları tasarruflu kullanmanın öneminden bahseden çeşitli ayetlerden söz edilebilir. “Asmalı ve asmasız (üzüm) bahçeleri, ürünleri, çeşit çeşit hurmaları, ekinleri, birbirine benzer ve benzemez biçimde zeytin ve narları yaratan O’dur. Her biri meyve verdiği zaman meyvesinden yiyin, hasat zamanı da hakkını (zekât ve sadakasını) verin, fakat israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez.” (Abese suresi, 25-32) ayetleri, Allah’ın nimetlerinin ihtiyaç ölçüsünde tüketilmesi gerektiğini ifade eder. “Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz. (Çünkü) O, israf edenleri sevmez.” (Araf suresi, 31) ayeti ise israfın Allah’ın hoşuna gitmeyen bir davranış olduğunu vurgular. Aynı doğrultudaki “Onlar; harcadıklarında israf ve cimrilik etmez, bu ikisi arasında (dengeli) bir yol tutarlar.” (Furkan suresi, 67) ayetinde tüketimde dengenin sağlanmasının önemine işaret edilir.

Buna göre doğal kaynaklar ve çevrenin sınırsız birer tüketim nesnesi değil insanlığa yaratıcı tarafından sunulmuş birer emanet olduğu anlaşılmaktadır. Dolayısıyla her insan ölçü ve denge temelinde yaratılmış olan ve insanlığın ortak ihtiyacını karşılayan doğal kaynakları bilinçli kullanmakla ve çevreyi korumakla yükümlüdür.

Sıra Sizde

Soru: Aşağıdaki görselin çevre ve insan ilişkisi bağlamında size düşündürdüklerini ilgili alana yazınız.

  • Cevap: Bu görsel, çevre ve insan ilişkisini sembolize eder. İnsanlar çevreyi koruyarak hem doğal yaşamı hem de kendi geleceğini güvence altına alabilir. Doğal kaynakların tükenmesini önlemek için duyarlılık ve sürdürülebilirlik önemlidir.

Meb Yayınları Adabımuaşeret Ders Kitabı Sayfa 142 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum