
“Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 159
Ayrıca iş yerlerinde oyalanmaktan kaçınmak, çalışma saatlerini verimli şekilde geçirmek iş disiplininin bir gereğidir. Çalışma ortamında yapılan iş dışı telefon görüşmelerinin kısa tutulması, iş ahlakıyla ilişkili duyarlı bir davranıştır. Bütün görevlilerin iş yerinin kurum kültürünü öğrenmesi ve buna uygun davranması; kurum içinde uyumun, birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıda bulunur.
Engelliler ve özel gereksinimli bireylere karşı iş hayatında duyarlı olunmalıdır. İş ortamındaki fiziki engellerin kaldırılması, erişilebilirlik düzenlemelerinin yapılması, terfi imkânlarının esnekleştirilerek kariyer olanaklarının artırılması, onların en temel haklarındandır. Yönetici ve iş arkadaşlarının engelli bireylere karşı ön yargılı tutumları, onların çalışma motivasyonunu düşürebilir. Bu tür söz ve davranışlardan kaçınmak adabımuaşeretin de gereğidir. İşverenin engelli bireylere fırsatlar yaratması, onlara uygun görevler vermesi ve güvenmesi önemlidir. İşveren veya yönetici pozitif ayrımcılık yapmalı, potansiyellerini ortaya koymaları için onları teşvik etmelidir. Böylece toplumsal bütünlüğün iş ortamında da devam etmesine katkıda bulunulur.
İnsanların kıyafet tercihleri her ortamda olduğu gibi iş yerlerinde de önem arz eder. Çalışanların bütün gün üzerinde taşıyacakları kıyafetler, hareket kabiliyetini engellemeyecek biçimde olmalıdır. Kıyafetlerin yapılan işe uygun, ütülü ve temiz; ayakkabıların boyalı ve bakımlı olması, kişinin öz güvenini artırdığı gibi mesai arkadaşlarına duyduğu saygıyı da gösterir.
Bir günlük zaman diliminin büyük bir bölümü iş ortamında geçirilir. Çalışma hayatında beşerî ilişkiler kurmak oldukça önemlidir.
Bununla birlikte çalışma ortamı, doğası gereği ciddi tutum ve davranışların kabul göreceği yerdir (Görsel 7.4).
Bu yüzden meslek hayatında hiyerarşik düzene uygun davranılmalı, “amca, ağabey, abla, dayı” gibi samimi hitaplardan kaçınılmalıdır. İş yerlerinde bütün çalışanlar birbirlerinin yaşam tarzı, dinî inanç ve kanaatlerine saygılı olmalıdır. Görsel 7.4’■ Çalışma hayatında resmiyet
İş yerinde kişilerin mahremiyetine saygı göstermek adabımuaşeretin önemli bir gereğidir. Diğer çalışanların makamına izinsiz girilmemeli, koltuğuna izinsiz oturulmamalıdır.
İş yerinde hiç kimsenin masa üzerindeki evrak ve eşyaları, çekmeceleri ve dolabı karıştırılmamalı, onun izni olmadan eşyalarının yerleri değiştirilmemelidir. İş ve meslek hayatında görgü ve nezakete özen gösteren çalışanlar, iş arkadaşları ile işverenleri tarafından takdir edilir. Bu tutum, ılımlı bir çalışma ortamının oluşmasına ve doğru davranışların pekişmesine katkıda bulunur.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Meb Yayınları Adabımuaşeret Ders Kitabı Sayfa 159 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum