
“Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 54
Aksi durumda otobüste, dolmuşta, sosyal hayatın pek çok alanında hoş olmayan durumlarla karşılaşabiliriz.
El ve tırnak temizliği de toplumsal yaşamda önemsenen konulardandır.
Günlük hayatta kirli yüzeylere sık sık temas eden eller, mikropları etrafa hızla yaydığından iyice ve sıklıkla yıkanmalıdır.
UNICEF, el yıkamanın önemine dikkat çekmek amacıyla 15 Ekim’i “Dünya El Yıkama Günü” kabul etmiştir (Görsel 2.5).
Ellerin
• Dışarıdan eve ve iş yerine geldikten sonra
• Diş, ağız, yüz, göz temizliği öncesinde
• Yemek hazırlanırken, öncesi ve sonrasında
• Yemek yeme öncesi ve sonrasında
• Hasta ziyareti öncesi ve sonrasında
• Tuvalet öncesi ve sonrasında yıkanması gerekir.
Ayaklar, her gün çorap ve ayakkabı içinde terlediğinden düzenli olarak yıkanmalıdır. Çoraplar temiz olmalı ve günlük olarak değiştirilmelidir. Aksi hâlde kötü kokular çevreye rahatsızlık verebilir ve uzun vadede ayak sağlığını bozacak hastalıklar ortaya çıkabilir. Tırnak temizliği de bireysel ve toplumsal sağlık için önemlidir. Tırnaklarda temizliğin ihmal edilmesi hâlinde mantar gibi bulaşıcı hastalıklar ve tırnak batması sorunu ortaya çıkabilir. Söz konusu sağlık problemlerinin önüne geçmek için düzenli olarak kısaltılan tırnakların araları temizlenmeli ve el tırnaklarının oval, ayak tırnaklarının düz kesilmesine dikkat edilmelidir.
Kişisel temizlik ve bakımı alışkanlık haline getirmek, kişinin kendisi ve çevresindekilerin sağlığı için önemlidir. Temizliğin sadece görünen kirleri temizlemek olduğu doğru değildir. Uykudan sonra elleri ve yüzü yıkamak, günlük çamaşırları değiştirmek gibi alışkanlıklar insan hayatının rutininde olması gereken temizlik uygulamalarındandır. Bu uygulamalar insanın hayatı üzerinde kendini kontrol etme yetisini geliştirir.
Vücut temizliğinin ihmal edilmesi insanları rahatsız edecek kokuların oluşmasına sebep olabileceğinden sık sık banyo yapmaya özen gösterilmelidir. Kişinin imkânları dâhilinde güzel koku sürmesi İslam dininde de onaylanan bir davranıştır. “Şu üç şey her Müslüma- na vaciptir: Cuma günü yıkanmak, misvak kullanmak ve güzel koku sürünmek.” (Buhari, İ. Ahmed) hadisi İslam dininin bu konudaki hassasiyetine işaret eder.
Temizlik; sağlığın olduğu kadar medeniyet, görgü, terbiye gibi birçok kavramın da konusudur. Bu erdemlere sahip olmak, birey ve toplum sağlığının korunmasına katkıda bulunur. Umumi tuvaletlerde temizlik kurallarına riayet edilmemesi, hem ortak tuvaletlerin kullanımını zorlaştırır hem de birçok bakteri ve virüsün yayılmasına, bunun sonucunda insanlara ciddi hastalıkların bulaşmasına sebep olabilir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Meb Yayınları Adabımuaşeret Ders Kitabı Sayfa 54 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum