Evvel Cevap
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 56
Adabımuaşeret Meb Yayınları
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 56

“Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Sayfa 56 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 56

Hz. Muhammed’in bir gün üzerinde kirli elbise bulunan bir adamı görünce “Bu adam elbisesini yıkayacak bir şey bulamıyor mu?” (Hadislerle İslam, 7. Cilt, 466) dediği rivayet edilir. Bu rivayet Hz. Muhammed’in kılık kıyafet temizliği konusundaki hassasiyetini örneklendirir. “Allah güzeldir, güzelliği sever. Temizdir, temizliği sever.” (Tirmizi, Et-Tâc, 3, 162) hadisi bu konudaki bir başka örnektir. Bu anlayış doğrultusunda Müslümanlar kılık kıyafetinin uygun ve temiz olmasına dikkat etmiştir.
Adabumuaşerete uygun bir kıyafet giymeyi tercih etmek etraftakilere duyulan saygının bir göstergesidir. Bu sayede çevrede olumlu bir intiba bırakmak kolaylaşır ve kişi öz güven duygusu kazanır. Giyimin bir parçası olan ayakkabıların temizliğine de dikkat edilmelidir. Eski veya tamir edilmiş bir ayakkabıyı giymekte sakınca olmamasına karşın kirli ve bakımsız bir ayakkabıyla sosyal ortamlarda bulunmak yerinde bir davranış değildir. Kıyafet, ayakkabı ve aksesuarların ortama uygun seçilmesi toplumsal anlamda onaylanmayı beraberinde getirir. Söz gelimi stadyumda futbol maçını spor kıyafetleriyle seyretmek, okulda forma giymek, iş yerinde resmî kıyafetler tercih etmek adabımuaşerete uygundur (Görsel 2.7).
Kişilerin giyim kuşam şekli, ne tür bir kişiliğe sahip oldukları ve diğer kişilere nasıl görünmek istedikleri hakkında pek çok bilgi verir. Aynı kültüre mensup insanların giyim kuşamları yoluyla dış görünüşlerinde uyumu gözetmesi toplumsal ahengi ve huzuru artıran bir etmendir. Kıyafet adabı, farklı kültürlerde değişiklik gösterirken aynı kültüre mensup insanlar arasında uyum ve birliğin oluşmasını sağlar.
Gösterişten kaçınmak; temiz, ütülü ve ortama uygun giyinmek adabımuaşeretin gereğidir. Hasta ziyareti ve cenazelerde çok renkli kıyafetler giymemek ve abartılı aksesuarlar kullanmaktan kaçınmak, üzgün insanlarla empati kurulduğunun bir göstergesidir.
Aile hayatında kıyafet seçimine özen gösterilmesi gerekir. Evde giyilen kıyafetin temiz, düzgün ve rahat olmasının yanı sıra aile üyelerinin mahremiyetini koruması önemlidir. Evde kapı açılırken de giyim kuşama dikkat edilir. Bunun yanı sıra insan; evin içinde giyimine ve saçına özen göstererek kendini dinamik hisseder.
Resmî törenlerde ortama uygun kıyafetler tercih edilmesi öğrenci ve sivillerden beklenen davranışlardandır. Bunlar, temsil edilen kurum veya makamın itibarının korunmasına katkıda bulunur.
Bunların yanı sıra Anadolu kültüründe kadınlarda fes, tülbent, yazma, entari, cepken, göynek, kuşak ve şalvar; erkeklerde külah, yün başlık, kasket, mintan, cepken, kuşak, şalvar gibi geleneksel kıyafetler tercih edilir. Bu giyim kuşam biçimi, somut kültürel miras örneğidir ve Türk-İslam kültürünün zenginlik ve çeşitliliğini yansıtmaktadır.
Okullarda öğrencilerin temiz ve ütülü formalar ile temiz ayakkabılar giymesi adabımuaşerete uygun davranışlardır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Meb Yayınları Adabımuaşeret Ders Kitabı Sayfa 56 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum