
“Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Adabımuaşeret Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 85
Sanatçıları alkışlamak ve sergilenen performansla ilgili yorum yapmak için gösterinin bitimini beklemek nazik davranışlardır (Görsel 4.3). Aynı şekilde sinema salonuna film başlamadan girilir, bilette belirtilen koltuğa oturulur.
Sinema salonunda diğer izleyicileri rahatsız etmemek amacıyla yanındakiyle alçak bir ses tonuyla konuşmak gerekir.
Sağlık kurumlarından alınan randevuya saatinde gidilmeli, gecikme durumunda önceden bilgi verilmelidir. Muayene olan hasta, doktorun odasından çıkmadan diğer hastanın içeri girmesi uygun değildir. Diğer hastalar ile kurum personeline saygının da bir gereği olan bu duyarlı davranışlar, kurumun düzenli işlemesine katkı sağlar.
Gerek hastanelerde gerek evde yapılacak hasta ziyaretlerinde dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Hasta ziyaretlerine eli boş gitmemek, hastaya “Geçmiş olsun.”, “Allah şifa versin.”, “Acil şifalar dilerim.” gibi iyi dileklerde bulunmak, hasta ve yakınlarına moral veren tutum ve davranışlardandır (Görsel 4.4).
Ziyaretlere kalabalık gitmekten ve ziyareti uzatmaktan kaçınmak, hastanın yorulmaması açısından önemlidir. Hasta ve yakınlarına imkânlar dâhilinde maddi ve manevi destek olmak, esenlik ve erinç dilekleriyle ziyareti sonlandırmak adabımuaşeretin gerekleri arasında yer alır.
Dünyada çeşitli inanç sistemleri bulunmaktadır. Semavi olmayan inançlar da dâhil olmak üzere bütün dinlerin kendilerine mahsus ibadet mekânları vardır. İbadethanelere girerken o din ve mabedin kurallarına saygı duyulmalıdır. İbadet yerlerinin, amacı dışında kullanılması ortamdaki diğer insanlarda inançlarına saygı duyulmadığı düşüncesine sebep olabilir. İbadethanelerin kullanımı sırasında insanlardan ortama uygun davranışlar sergilemeleri beklenir. İbadet yerlerinde yüksek sesle konuşmaktan ve başkalarını rahatsız edebilecek hareketlerden kaçınmak, diğer insanların ibadetini manevi bir hava içinde yapmasını sağlar. İbadethanelere girerken giyim kuşamın ortama uygun olması, kişisel bakım ve temizliğe dikkat edilmesi önemlidir. İslam dinine göre de ibadethanelerin kullanımı konusunda hassas olunması gerekir. Söz gelimi “Ey ÂdemoğuNan! Her mescide gidişinizde güzel giysilerinizi giyin. (…)” (Araf suresi, 31) ayeti, ibadethanelere özenli bir kıyafetle gidilmesi gerektiğini vurgular.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Meb Yayınları Adabımuaşeret Ders Kitabı Sayfa 85 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum