“Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları Sayfa 137 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları (1. Kitap) Sayfa 137

Öğrendiklerimi Uyguluyorum
Soru: Aşağıdaki haberi inceleyiniz, haberle ilgili soruları cevaplayınız. AFAD Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı AFAD, Türkiye'de meydana gelen doğa kaynaklı afetleri kayıt altına alarak afet risk haritası çıkardı. Buna göre geçen yıl en çok heyelan olayı Batı ve Doğu Karadeniz bölümlerinde görülürken Ege ve Akdeniz bölgeleri ise orman yangınlarıyla mücadele
Soru: Batı ve Doğu Karadeniz bölümlerinde heyelan olaylarının yoğun olarak yaşanmasının yer şekilleriyle ne gibi ilişkisi vardır? Düşüncelerinizi yazınız.
  • Cevap: Batı ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yer şekilleri oldukça eğimli ve engebelidir. Bu eğimli araziler, bol yağış aldığında toprağın kaymasına neden olur. Toprağın suya doyması ve bitki örtüsünün yetersiz olduğu alanlar heyelan riskini artırır. Ayrıca, dere yataklarına yapılan yanlış yapılaşma da bu riskin artmasına katkı sağlar.

Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 1. Kitap Sayfa 137 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.