“Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları Sayfa 56 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları (1. Kitap) Sayfa 56

Soru: Aşağıdaki ifadeleri inceleyiniz. İfadeler doğru ise "Doğru" bölümündeki kutuyu, yanlış ise "Yanlış" bölümündeki kutuyu örnekteki gibi işaretleyiniz.

  • Cevap:

Soru: Aşağıdaki cümleleri kutularda verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.

nüfus UNICEF doktor TAMP iş birliği ilk yardımcı DASK UNDP risk koruma

  • Cevap:

1. Afet yönetiminin amaçlarından biri de risk analizi yapmaktır.
2. Doğa kaynaklı olayların afete dönüşmesindeki etkenlerden biri de nüfus artışı nedeniyle yerleşim alanlarının genişlemesidir.
3. Konutlarımızı depremden kaynaklı maddi zararlara karşı DASK ile güvence altına alabiliriz.
4. Hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç gereçlerle sağlık ekibi gelinceye kadar müdahale eden kişiye ilk yardımcı denir.
5. İlk yardımın temel uygulaması koruma aşamasıyla başlar.
6. Türkiye’nin herhangi bir yerinde meydana gelebilecek olası deprem, sel, orman yangını, kuraklık gibi afet ve acil durumlara müdahale planına TAMP denir.
7. Afet ve acil durum faaliyetlerinde görev alan kurum ve kuruluşlar görev ve sorumluluklarını iş birliği içinde gerçekleştirmektedir.

Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 1. Kitap Sayfa 56 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.