Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (1. Kitap) Sayfa 88
“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 88 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (1. Kitap) Sayfa 88
Sosyal faaliyetlerin yapılacağı yerde zamanında bulunmalı, başkalarını bekletmemeliyiz. Başkalarını bekletmemek sorumluluk açısından önemli bir davranıştır. Ayrıca bize verilen görevleri titizlikle yapmalıyız. Böylece sorumluluk sahibi ve duyarlı bireylere dönüşürüz.
Evimizden okulumuza, sokağımızdan şehrimize kadar pek çok yerleşim alanına karşı sorumluklarımız vardır. Yalnız çevremize değil, doğaya karşı da sorumluluklarımız vardır (Görsel3.6). Bunları bilmeliyiz. Çevre dostu davranışlar sergilemeliyiz. Çevreye karşı sorumluluklarımızdan bazıları şunlardır:
• Çevremizi temiz tutmalı, çöplerimizi çöp kutularına atmalıyız.
• Geri dönüştürülebilen malzemeleri uygun geri dönüşüm kutularına atmalıyız.
• Ağaçları korumalı ve doğal yaşama saygı duymalıyız.
• Ortak olarak kullanılan kamu mallarını yapılış amacına uygun kullanmalı, onlara zarar vermemeliyiz.
• Çevremize karşı sorumluluklarımızda yakın çevremizden başlamalı ve çevremizdeki insanları da sorumluluk sahibi olma sürecine dâhil etmeliyiz.
Enerjinin israf edilmemesi ve doğru kullanılması konusunda ülkemizde projeler yürütülmektedir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimdeki payı artırılmaya çalışılmaktadır. Bilinçli bir vatandaş olarak biz de evimizden ve yakın çevremizden başlayarak işimizdeki ve kamusal alanlardaki yanlış uygulamalara son vermeliyiz. Gereksiz yanan ışıkları söndürmeli, enerji tasarruflu aydınlatma ürünleri kullanmalı, çamaşır ve bulaşık makinelerini dolduğunda çalıştırmalıyız.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 1. Kitap Sayfa 88 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























