Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / Anadolu İmam Hatip Lisesi Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları / Anadolu İmam Hatip Lisesi Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı

Anadolu İmam Hatip Lisesi Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


Anadolu İmam Hatip Lisesi Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim dönemiyle beraber pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “Anadolu İmam Hatip Lisesi Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Yrd. Doç. Recep ÖZDİREK, Yrd. Doç. Ahmet ÖZDEMİR, Yrd. Doç. Veysel AKKAYA, Yrd. Doç. Gülsüm PEHLİVAN AĞIRAKÇA tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere hassasiyet gösterilmiş ve görsel tasarım Hanife KOYUTÜRK, Hakan ÖZTÜRK tarafından yapılmış.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı 

DEĞERLENDİRME SORULARI

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1. Selamlaşmak toplum hayatında hangi faydaları sağlamaktadır?

  • Cevap: Ayet ve hadislerden anlaşıldığı üzere; selamı yaymak, insanlar arasında dostluk, sevgi ve barışın yaygınlaştırılması, Müslümanlar’ın kalplerinin birbirlerine ısındırılması bakımından son derece önemlidir.

2. “Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helal ve temiz olanlarından yiyin! Şeytanın izinden yürümeyin. Çünkü o sizin için apaçık bir düşmandır.”(Bakara suresi, 168. ayet.) ayet-i kerimeyi yeme-içme adabı açısından açıklayınız.

  • Cevap: Yediğimiz gıdaların helal ve temiz olması gerekmektedir. Allah’ın (c.c) yeryüzünde bizim için serdiği nimet sofrası gerçekten çok geniştir. Helal olanlar, yasaklarla kıyaslanamayacak kadar fazladır. Yasak edilenler de, bildiğimiz ve bilemediğimiz zararlarından dolayıdır. Helal dairesi her türlü ihtiyaç ve arzumuza yetecek kadar genişliktedir.

3. Müslüman bir kimsenin giyim-kuşamda öncelikleri neler olmalıdır? Yazınız.

  • Cevap: Temizlik, tertip ve düzen önceliğimiz olmalıdır.

4. “Hasta ziyareti yapan kişi, (hastanın yanından) dönünceye kadar kendisini cennete ulaştıracak bir yol üzerindedir.” (Müslim, Birr ve Sıla, 39) hadis-i şerifi çerçevesinde hasta ziyaretinin önemini anlatınız.

  • Cevap: Hasta ziyareti, Müslüman’ın Müslüman kardeşi üzerindeki önemli haklarından biridir. Ziyaretleşme insanlar arası paylaşmayı ve dayanışmayı artırması yönüyle de önem arz etmektedir. “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir.” anlayışının pekişmesine vesiledir.

5. İnsan hangi amaçlar için seyahat eder? Hangi tür seyahatin kişiye faydası vardır? Açıklayınız.

  • Cevap: Bu yolculuklar siyasi, ticari, ilmi veya turistik maksatlarla olabileceği gibi sıla-i rahim için de olabilir. Bunun haricinde beşeri hayatın bir gereği olarak daha farklı amaçlar ile de yolculuk yapılabilir. Önemli olan yapılan bu yolculukların; dinen “meşrû” olması, Allah (c.c) ve Resulü’nün (s.a.v) emrine muhalif olmamasıdır.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarım işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi yeme-içme adabına uygun davranışlardan biri değildir?
A) Herhangi bir yere yaslanmadan yemek
B) Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak
C) Yemek yerken tabağın ortasından başlamak
D) Yemeğe besmele ile başlamak
E) Yemekten sonra Allah’a (c.c) şükretmek.

  • Cevap: C

2. Aşağıdakilerden hangisi medya iletişim araçlarını kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir?
A) Kişilerin izni olmadan telefon numaralarını başkaları ile paylaşmak
B) Başkalarının şifrelerini ele geçirip sosyal medya hesaplarını kullanmak
C) Toplu taşıma araçlarında yüksek sesle konuşmak
D) Kişiler hakkında doğruluğu kesin olmayan bilgileri paylaşmak
E) Cami, mescit gibi toplantı yerlerinde telefonu sessize almak

  • Cevap: E

3. Müslüman’ın giyim-kuşamdaki ölçüsü ne olmalıdır?
A) Gösterişli ve pahalı
B) Temiz ve uyumlu
C) İhtiyacından fazla olmalı
D) Giyim tarzında belirleyici olan moda olmalı
E) Giyinmeyi tek amaç hâline getirmek

  • Cevap: B

4. Aşağıdakilerden hangisi alış veriş adabına uygun davranışlardan birisidir?
A) Malı değerinin üzerinde satmak
B) Malın kusurunu gizlemek
C) Ölçü ve tartıya riayet etmemek
D) Helal ve haram ölçüsüne dikkat etmemek
E) Satıcı ve alıcı arasında karşılıklı rızaya dikkat etmek

  • Cevap: E
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir