“Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

  • Cevap: 

1. I. Toplum II. Çevre III. Ekonomi Yukarıda verilenlerden hangileri sürdürülebilir kalkınmanın ögeleri arasında yer alır? A) I, II ve III B) I ve II C) II ve III D) I ve III E) Yalnız II

  • Cevap: A

2. I. Metrenin milyarda biri ölçeğinde gerçekleşen olayların anlaşılması için yapılan çalışmalardır. II. Biyolojik sistemlerden esinlenilmiştir. III. Disiplinler arası ilişkiye gerek yoktur. Yukarıda nanoteknoloji çalışmaları ile ilgili verilenlerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I ve III

  • Cevap: D

3. Aşağıdakilerden hangisi sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesi için yapılması gerekenler arasında yer almaz? A) Toplumsal bilincin arttırılması B) Yenilikçi enerji stratejilerinin geliştirilmesi C) Fosil yakıt kullanımının teşvik edilmesi D) Çevre ile ilgili eğitim öğretim faaliyetlerinin yapılması E) Kaynak israfının önlenmesi

  • Cevap: C

4. X, Y ve Z kömür türlerini belirtmektedir. Bu kömür türlerinin içerdiği nem oranları Y > Z > X şeklinde olduğuna göre X, Y ve Z kömür türleri hangi seçenekte doğru belirtilmiştir?

  • Cevap: B

5. I. Akarsu ve göllerde suyun pH’sinin artması II. Küresel ısınmanın buzulları eritmesi III. Asit yağmurlarının çevreye zarar vermesi Yukarıdakilerden hangileri fosil yakıt kullanımının doğrudan ya da dolaylı etkilerinden biri değildir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III

  • Cevap: A

6. I. Özgül yanma ısısı II. Nem oranı III. Karbon oranı Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri taş kömüründe linyite göre daha fazla, antraside göre daha azdır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

7. Kömürün yanması sonucunda aşağıdaki bileşiklerden hangisi elde edilmez? A) CO2 B) H2O C) NO D) SO2 E) CH4

  • Cevap: E

8. I. Alternatif enerji kaynağıdır. II. İçerdiği temel element karbondur. III. Ayırma hunisi ile bileşenlerine ayrılabilir. Yukarıda ham petrol ile ilgili verilenlerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III

  • Cevap: B

9. Rüzgâr enerjisi ile ilgili I. Yenilenebilir enerji kaynağıdır. II. Sürdürülebilir kalkınma için gerekli bir enerji kaynağıdır. III. Değişken enerji üretimine sahip değildir. ifadelerinden hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III

  • Cevap: D

10. Aşağıda verilen enerji kaynaklarından hangisi alternatif enerji kaynaklarındandır? A) Motorin B) Doğal gaz C) LPG D) Benzin E) Biyokütle

  • Cevap: E

11. Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur? A) Rüzgâr enerjisi yenilenemez enerji kaynaklarındandır. B) Güneş enerjisi, lityum iyon piller ile elektrik enerjisine dönüştürülür. C) Doğal gaz fosil yakıtlardandır. D) Yakıt pillerinde elektrik enerjisi ile hidrojen gazı elde edilir. E) Biyokütle atıklarından fermantasyonla üretilen gaz hâlindeki yakıta doğal gaz denir.

  • Cevap: C

12. I. Yenilenebilir enerji kaynağı olarak kullanılır. II. Asit yağmurlarının oluşmasına neden olan gazları açığa çıkartır. III. Hava kirliliğine neden olur. Fosil yakıtlar ile ilgili yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri yanlıştır? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: A

13. Jeotermal enerji ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Yenilenebilir enerji kaynaklarındandır. B) Merkezî ısıtma işlemi için kullanılabilir. C) Deniz suyu ya da akarsularda gelgit hareketlerinden yararlanılır. D) Elektrik üretiminde kullanılabilmektedir. E) Kaplıcalarda sağlık amacıyla kullanılabilir.

  • Cevap: C

14. • Rüzgâr enerjisi • Güneş enerjisi • LPG • Jeotermal enerji • Motorin Yukarıda verilen enerji kaynaklarından kaç tanesi hava kirliliğinin azaltılması için kullanılamaz? A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 E) 1

  • Cevap: D

15. Aşağıdakilerden hangisinin azaltılması çevre kirliliğini azaltılmasına yardımcı olur? A) Fosil yakıt kullanımı B) Jeotermal enerji kullanımı C) Kömür yerine doğal gaz kullanımı D) Rüzgâr enerjisi kullanımı E) Güneş enerjisi kullanımı

  • Cevap: A

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları SDR İpek Yolu Yayıncılık Sayfa 206 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.