Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
5. Sınıf Ada Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyiniz.

“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyiniz.

1.Yukarıdaki devrelerde kullanılan piller ve ampuller özdeş olduğuna göre hangi devrede ampul daha parlak yanar?
A) I
B) II
C) III
D) IV

  • Cevap: C

2. “Oda” ile “kapı” arasında bir ilgi vardır. Buna göre “elektrik devresi” ile aşağıdakilerden hangisi arasında buna benzer bir ilgi kurulabilir?
A) Devre anahtarı
B) Ampul
C) Bağlantı kablosu
D) Pil

  • Cevap: A

3. Yandaki şekilde görülen elektrik devresine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Pildeki enerji bitmiş olsa da anahtar kapalı olduğunda ampul ışık verir.
B) Anahtar açık olduğunda ampul ışık vermez.
C) Anahtar kapalı olduğunda ampul ışık vermez.
D) Ampul duya tam yerleşmediğinden ampul ışık vermez.

  • Cevap: B

4. Yandaki elektrik devresinde anahtar hangi sayı ile gösterilmiştir?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

  • Cevap: C

5.Özdeş ampul ve piller kullanılarak şekildeki devreler oluşturuluyor. Ampullerin parlaklık sıralaması aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
A) L > K > M = N
B) M = N > K > L
C) K > L > M > N
D) K > L = M > N

  • Cevap: A

6. Bir elektrik devresinde pil sayısı sabit tutulup ampul sayısı artırıldığında ampulün parlaklığı için söylenenlerden hangisi doğrudur?
A) Artar.
B) Azalır.
C) Söner.
D) Değişmez

  • Cevap: B

7. Yandaki devre şemasında M ve N ampulü için yazılanlardan hangisi yanlıştır?
A) Devre açık olduğu için M ve N ampulleri ışık vermez.
B) L anahtarı açık olduğu için N ampulü ışık vermez.
C) K anahtarı kapalı, L anahtarı açık olduğu için M ampulü ışık vermez.
D) K anahtarı kapalı olduğu için M ampulü ışık verir.

  • Cevap: D

Sıla: Devre çizimini kolaylaştırır.
Mert: Bilimsel iletişimde ortak dildir.
Umut: Devre daha iyi çalışır.
8. Yukarıdaki öğrencilerden hangileri devre elemanlarının sembolik gösterimlerinin kullanılma nedenlerini belirtmiştir?
A) Sıla
B) Sıla ve Mert
C) Mert ve Umut
D) Sıla, Mert ve Umut

  • Cevap: B

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ada Yayınları Sayfa 183 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!