“Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına D”, yanlış olanların ise “Y” yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına D”, yanlış olanların ise “Y” yazınız.

Soru: Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına D”, yanlış olanların ise “Y” yazınız.

  • Cevap: 
1) (Y) Pusulanın renkli kısmı daima batıyı gösterir. 2) (D) Meyve ve sebze yetiştirmek için toprak, hava, güneş ışığı ve suya ihtiyacımız vardır. 3) (D) Elektrik üretiminde güneş pilleri ve rüzgâr türbinleri kullanılabilir. 4) (Y) Koyun, keçi gibi hayvanların yünü yiyecek üretiminde kullanılır. 5) (Y) Karıncalar yuvalarının güneyine toprak yığar. 6) (D) Atık kutularında toplanmayan bitmiş piller doğaya zarar verir.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Tuna Yayınları Sayfa 191 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.