“Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

  • Cevap: 

1.Bir komünitede bulunan X ve Y canlılarının büyüme grafikleri yukarıda verilmiştir. X canlısı, A canlısıyla mutalist; Y canlısı, B canlısıyla av-avcı ilişkisine sahipse bu canlıların aralarındaki etkileşimi aşağıdaki grafiklerden hangisi göstermektedir?

  • Cevap: D

2. I. Sindirim sistemleri vardır. II. Duyu ve hareket organları çok gelişmiştir. III. Konak canlıya zarar verirler. Yukarıda verilen özelliklerden hangileri hayvansal parazitler için ortak olarak söylenebilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I ve III

  • Cevap: C

3. A ve B komünitelerinin kesişim alanı olan C bölgesi ile ilgili olarak; I. Tür çeşitliliği azdır. II. Rekabet fazladır. III. Canlıların değişen çevre koşullarına toleransı yüksektir. özelliklerinden hangileri söylenebilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III

  • Cevap: E

4. Sucul ekosistemlerde, komünitelerin biyolojik çeşitliliğini ve dağılımını; I. Işık miktarı II. Oksijen miktarı III. Suya karışan evsel ve endüstriyel atık miktarı maddelerinden hangileri belirler? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III

  • Cevap: E

5. Aynı komünitede yaşayan ve aynı ekolojik nişe sahip olan farklı iki tür canlı ile ilgili olarak; I. Rekabet fazladır. II. Çiftleşerek verimli döl oluşturabilirler. III. Aynı kaynağı birlikte kullanabilirler. özelliklerinden hangileri söylenebilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III

  • Cevap: A

6.Birlikte yaşayan iki farklı türün büyüme grafiği yukarıda verilmiştir. Buna göre grafikte verilen yaşam şekli nasıl tanımlanabilir? A) Kommensalizm B) Sıkı mutualizm C) Parazitizm D) Gevşek mutualizm E) Amensalizm

  • Cevap: B

7. • Belirli bir alanda yaşayan baskın türlerin zaman içerisinde aşamalı olarak birbirinin yerini alması • Komünitelerde sayıları, büyüklükleri ya da etkinlikleri fazla olan türler • Birlikte yaşayan iki türden biri yarar sağlarken diğerinin zarar gördüğü yaşam şekli • Bir canlı türünün ya da canlı topluluklarının doğal olarak yaşadığı ve ürediği alanlar. Aşağıda verilen sözcüklerden hangisi yukarıda tanımlanmamıştır? A) Habitat B) Mimikri C) Süksesyon D) Parazitizm E) Baskın tür

  • Cevap: B

8. Aşağıda belirtilenlerden hangisi simbiyoz yaşam şekilleri arasında yer almaz? A) Çürükçül yaşam B) Kommensalizm C) Sıkı mutualizm D) Gevşek mutualizm E) Parazitizm

  • Cevap: A

9. Aşağıda belirtilen yaşam şekillerinden hangisi mutualizm olarak tanımlanamaz? A) Termitler ile onların bağırsaklarında yaşayan tek hücreli canlılar arasındaki beslenme ilişkisi B) Alg ve mantarlardan oluşan liken birliği C) Bir karınca türü ile akasya ağacı arasında kurulan ilişki D) Midye ile Bryozoa arasında kurulan birliktelik E) İnsanın kalın bağırsağında yaşayan ve vitamin sentezleyen bazı bakterilerle kurulan birliktelik

10. Bir komünitede yer alan iki farklı popülasyon arasında av-avcı ilişkisi varsa bu beslenme şekli ile ilgili olarak aşağıdaki grafiklerden hangisi çizilebilir?

  • Cevap: A

11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayınları Sayfa 220 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.