Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ata Yayınları Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ata Yayınları Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ata Yayınları Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “Astronomi ve Uzay Bilimleri Ata Yayınları Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Seda ALPEGEMEN tarafından 168 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise İsmail UNURLUER tarafından yapılmış.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ata Yayınları Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

Yandaki şekil için eşlek kon sayıları a = ösa ve 8 = 20° olduğuna göre bu tarih için gece ve gündüz sürelerini hesaplayınız.

I. Önce Güneş’in günlük çemberini çizelim (Günlük çemberin eşleğe paralel olduğunu hatırlayınız.).
Günlük çemberin çevren üzerinde kalan parçası gün yayı, çevren altında kalan parçası ise gece yayıdır. Şekle göre gündüz süresinin gece süresinden uzun olduğunu söyleyebilirsiniz.

II. Güneş’in batma noktasındaki (8′) saat açısını ölçünüz (Saat açısının nasıl belirlendiğini kitabınızın 84. sayfasında saat kon düzeneği ile ilgili konu işlenişinde öğrenmiştiniz.).

III. a ve ö’nın alabileceği değerlere göre şekildeki tarih için

Aşağıda verilen tablodaki tarihler için Güneş’in eşlek kon sayılarının yaklaşık değerlerini hesaplayınız.

Çizeceğiniz gök küresi üzerinde gece ve gündüz sürelerini belirleyiniz. Sonuçlarınızı yapraklı takvimlerde yazan gerçek değerlerle karşılaştırınız.

Cevap:

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!