Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Astronomi ve Uzay Bilimleri Meb Yayınları

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 111

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 111 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 111

Parçalı Gölgeli Ay Tutulması: Ay’ın bir kısmı Dünya’nın yarı gölge konisine girdiğinde oluşan tutulmadır. O anda Ay’ın yarı gölge konisi içinde kalan kısmı Güneş’in sadece bir kısmından ışık alabildiği için bu kısımlar normalden daha sönük görülür (Görsel 4.12). Tam Ay tutulması önce parçalı gölgeli tutulma ile başlar. Gölgeli tutulma, parçalı tutulma ve tam tutulma sırasında devam eder. Tutulma ters yönde devam ederek sona erer.

4.3.2. GÜNEŞ TUTULMASI
Güneş tutulması, Ay yeniay evresindeyken Dünya ile Güneş arasında bulunduğu zaman gerçekleşir. Bu durumda Güneş yuvarlağı Ay tarafından kısmen ya da tamamen örtülerek tam, parçalı ya da halkalı Güneş tutulması meydana gelir (Görsel 4.14). Burada da belirtilmelidir ki her yeni ay evresinde güneş tutulması oluşmaz. Güneş tutulmalarının oluşabilmesi için yeni ay evresinin düğümler doğrultusunda veya onun yakınında olması gerekir. Güneş tutulması sırasında Ay’ın gölgesi yeryüzüne düşer. Bu sırada Dünya dönmeye devam ettiğinden dolayı Ay’ın gölgesi yeryüzünde belli bir yol izlemiş olur. Ay gölgesinin yeryüzünde izlemiş olduğu bu yola “tutulma çizgisi” denir.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 111 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!