Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Astronomi ve Uzay Bilimleri Meb Yayınları

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 127

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 127

Garbi adı altında Miladi takvim sistemi yürürlüğe girmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nde resmi tek takvim olarak Miladi takvim 26 Aralık 1925 tarihinde kabul edilmiştir.

Rumi Takvim
Mali işlerde kullanılmak üzere eski Bizans takvimi esas alınarak hazırlanmıştır. 1839’da bütün resmî ve mali işlemlerde Hicri takvimle beraber kullanılmaya başlanmıştır. Başlangıç olarak “Hicret” alınmış, ancak güneş yılı esasına göre hazırlanmıştır. Rumi takvim 1 Ocak 1926’da Miladi takvimin yürürlüğe girmesine kadar kullanılmıştır. Miladi takvimin kabul edilmesine rağmen mali yılbaşı 1 Mart olarak kabul edilmiş ve bu uygulama 1982’ye kadar devam etmiştir. Yeni uygulamayla 1 Ocak 1983 tarihinden itibaren 1 Ocak günü hem takvim başı hem de mali yılbaşı olarak kabul edilmiştir.

Celali Takvimi
Büyük Selçuklularda Celaleddin Melikşah zamanında eski İran takvimi esas alınarak mali işlerde kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Güneş yılı esasına göre hazırlanan bu takvimde “nevruz” yılbaşı olarak kabul edilmiştir (Görsel 5.10).

Hicri Takvim
İslam peygamberi Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicretini başlangıç kabul eden ve ay yılını esas alan takvim sistemidir.

On İki Hayvanlı Takvim
İslamiyet öncesi Türk devlet ve toplulukları tarafından kullanılmıştır. Güneş yılı esasına göre hazırlanan bir takvimdir. Bir yıl 365 gün olarak hesaplanmış ve her yıl bir hayvan adıyla anılmıştır (Görsel 5.11). Bu takvim Türk’lerden başka Çin, Moğol, Hint ve Tibetliler tarafından da kullanılmıştır. Günümüzde Asya’nın bazı bölgelerinde hâlâ kullanılmaktadır.

• Sınıf beş gruba ayrılır.
• Gruplar Güneş ve Ay’ın hareketlerine göre düzenlenmiş takvim çeşitlerini araştırırlar.
• Takvimlerdeki yıl tanımını, hangi dönemlerde ve ne kadar süreyle kullanıldığını belirler.
• Dünya’da en çok kullanılan takvimleri belirler.
• Takvim çeşitlerinden oluşan bir sunum ya da poster hazırlayarak çalışmalarını sınıfa sunar.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 127 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!