“Bir adam Hz. Peygamber’e geldi. Hz. Muhammed’in (sav) karşısında korkudan titremeye başladı. Bunun üzerine Peygamberimiz: “Korkma rahat ol. Ben kral değilim. Ben ancak Kureyş’ten kurutulmuş et yiyen bir kadının oğluyum.” dedi. (İbn Mâce, Et’ım, 30) Bu metinde Hz. Muhammed’in (sav) hangi özelliği vurgulanmıştır?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Bir adam Hz. Peygamber’e geldi. Hz. Muhammed’in (sav) karşısında korkudan titremeye başladı. Bunun üzerine Peygamberimiz: “Korkma rahat ol. Ben kral değilim. Ben ancak Kureyş’ten kurutulmuş et yiyen bir kadının oğluyum.” dedi. (İbn Mâce, Et’ım, 30) Bu metinde Hz. Muhammed’in (sav) hangi özelliği vurgulanmıştır?

Soru: Bir adam Hz. Peygamber’e geldi. Hz. Muhammed’in (sav) karşısında korkudan titremeye başladı. Bunun üzerine Peygamberimiz: “Korkma rahat ol. Ben kral değilim. Ben ancak Kureyş’ten kurutulmuş et yiyen bir kadının oğluyum.” dedi. (İbn Mâce, Et’ım, 30) Bu metinde Hz. Muhammed’in (sav) hangi özelliği vurgulanmıştır? A) Tüm insanlara karşı merhametli olması B) İnsanların kendisini görünce çekinmesi C) Mekke’nin önde gelen kabilelerinden birine mensup olması D) Kendisinin de bir insan olması
  • Cevap: D

7. Sınıf Erkad Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 110 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.