Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Meb Yayınları

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 19

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 19

Konferansta Osmanlı Devleti’nin paylaşımı ile ilgili konularda anlaşmazlığa düşülmesi, Osmanlı Devleti ile barış antlaşmasının yapılmasına engel oldu. Osmanlı Devleti ile imzalanacak barış antlaşmasının maddelerinin hazırlanması için İtalya’da Nisan 1920’de San Remo Konferansı toplandı.

Paris Barış Konferansı’nda oluşturulan uluslararası ortam kalıcı bir barışın sağlanmasına imkân vermedi. Barış Konferansı I. Dünya Savaşı’nı başlatan nedenleri ortadan kaldırmadı. Hazırlanan barış antlaşmalarının mürekkepleri kurumadan birçok devlet antlaşma maddelerinin yeniden gözden geçirilmesini istedi. İtilaf Devletleri Paris’te taslağını hazırladıkları maddeleri Versay’da Alman yetkililere iletti ve Versay Antlaşması 28 Haziran 1919’da imzalandı. Antlaşmanın 231. maddesine göre Almanya savaşın tek sorumlusu ve savaş suçlusu ilan ediliyordu. Antlaşma maddeleri savaşta büyük kayıplar yaşamış olan Almanya için tam bir yıkım oldu.

1. Yukarıda politikalar ve bu politikaları uygulayan devletlerin karşılıklı olarak verildiği tabloda boş bırakılan yerlere doğru bilgileri yazınız.

  • Cevap:

Amacı, Almanya’nın donanmasını etkisiz hale getirmek ve dünya üzerinde kendi egemen gücünü devam ettirmektir: İngiltere
Milletler Cemiyeti’nin kurulması: ABD
Konferansta etkili olmamıştır. Hedefi Uzak Doğu’daki Alman sömürgelerini ele geçirmektir: Japonya
Dalmaçya kıyılarında ve limanlarında tam kontrolü, kendisine vaat edilen İzmir ve çevresini istemektedir: İtalya

2. Konferansa hâkim olan düşünce tarzı dünyada kalıcı bir barış ortamı oluşturabilir mi? Tartışınız.

  • Cevap:

Oluşturulamaz.
Çünkü I. Dünya Savaşı’nın galip devletleri ile mağlup devletleri arasında yapılmış kazananlar kaybedenler anlaşması düşüncesi hakimdir.
Bütün devletler toprak kazanım amacında olmuşlardır.
Barış Konferansı I. Dünya Savaşı’nı başlatan nedenleri ortadan kaldırmadı.

12. Sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
7
clap
3
unlike
2
love
2
sad
1
angry
0
happy
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!