Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 73
“Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 73 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 73
Demokrasi kültürünün yerleştiği toplumlarda aktif vatandaşlık anlayışı öne çıkar, güçlü bir sivil toplumun varlığından söz edilir. Bu bağlamda Türkiye’de de hak ve özgürlükleri korumak, toplumsal sorunlara çözüm üretmek, toplumun tümünü ilgilendiren konularda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim, sağlık, çevre gibi alanlarda faaliyet gösteren birçok kuruluş vardır.
Soru: Eğitim, sağlık ve çevre ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren STK’lerde görev almak sorunların çözümüne nasıl katkı sağlayabilir?
- Cevap: Eğitim, sağlık ve çevre alanlarında faaliyet gösteren STK’ler, toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretir ve farkındalık yaratır. Bu STK’ler, kamuoyunu bilinçlendirerek devlet ve yerel yönetimler üzerinde baskı oluşturabilir, projeler geliştirerek sorunların çözümüne doğrudan katkı sağlarlar. Ayrıca, gönüllülerin iş birliği ve desteğiyle toplumsal dayanışmayı güçlendirirler.
Soru: Aşağıda verilen alanlarla ilgili bir STK kurduğunuzu düşününüz. Bu STK’nin adını ve amacını ilgili alanlara yazınız. Kurduğunuz STK için bir logo tasarlayarak logonuzu tablodaki ilgili alana çiziniz.
- Cevap:
Eğitim
- Ad: Gelecek Nesiller Eğitim Derneği
- Amaç: Tüm çocuklara eşit eğitim fırsatları sunmak, dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere destek sağlamak ve eğitimde kaliteyi artırmak.
- Logo: (Logonuzu buraya çizebilirsiniz: Kitap şeklinde bir sembol ve yükselen çocuklar olabilir.)
Sağlık
- Ad: Sağlıklı Yarınlar Vakfı
- Amaç: Herkesin temel sağlık hizmetlerine erişimini sağlamak, sağlık konusunda farkındalık yaratmak ve toplumu sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmek.
- Logo: (Logonuzu buraya çizebilirsiniz: Bir kalp ve sağlık sembolleri kullanabilirsiniz.)
Çevre
- Ad: Yeşil Dünya Derneği
- Amaç: Doğayı korumak, sürdürülebilir çevre projeleri geliştirmek ve çevre bilincini yaymak.
- Logo: (Logonuzu buraya çizebilirsiniz: Ağaç, yaprak ve dünya sembolleri içeren bir logo olabilir.)
MEB Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 73 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























